Grecki chleb oliwkowo-cebulowy
Grecki chleb z oliwą i cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 247 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, koperek, oliwki kalamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Oliwkowo-Cebulowy Chleb Serowy, Karmelizowana Cebula I Szpinak Oliwa Z Oliwek Szybki Chleb, oraz Greckie hamburgery z kurczaka {z marynowaną czerwoną cebulą i sosem jogurtowym} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże posypać 1/2 szklanki ciepłej wody w małej misce. Woda nie powinna być większa niż 100 stopni F (40 stopni C).
Odstawić na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek i cebulę. Gotować i mieszać przez 3 minuty, lub aż cebula będzie miękka.
Usuń cebulę z ognia i rezerwy.
Mąkę chlebową połączyć, sól, cukier, koperek, czosnek w proszku, oliwki, i gotowane cebule w dużej misce i dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę drożdży i pozostałe 1 3/4 szklanki wody.
Dobrze wymieszaj, aż składniki się połączą i utworzą lepkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Lekko posmaruj dużą miskę, następnie umieść ciasto w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się objętość, około 1 godziny.
Lekko posmarować dwie blachy do pieczenia. Spuścić powietrze z wyrośniętego ciasta i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Użyj noża, aby podzielić ciasto na dwie równe części-nie rozrywaj go. Uformuj ciasto na okrągłe bochenki i umieść bochenki na przygotowanych patelniach. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Pieczemy bochenki w rozgrzanym piekarniku, aż blaty będą złocisto-brązowe, a DNA wydrążone po naciśnięciu, około 40 minut. Lekko ostudzić przed krojeniem.