Grecka Sałatka Ziemniaczana
Grecka sałatka ziemniaczana to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.34 za porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz kalamatę, pomidory, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grecka sałatka ziemniaczana II, Grecka Sałatka Ziemniaczana, oraz Grecka Sałatka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli ziemniaki są duże, przeciąć na pół. W rondlu 3-ćwiartkowym umieść kosz parowca w 1/2 cala wody (woda nie powinna dotykać dna kosza).
Umieść ziemniaki w koszyku na parowiec. Przykryć szczelnie i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Pary 18 do 22 minut lub do miękkości; schłodzić do temperatury pokojowej.
W dużej szklanej lub plastikowej misce, ubić wszystkie składniki sosu cytrynowego trzepaczką do wymieszania; odstawić.
Dodać ziemniaki i pozostałe składniki sałatki z wyjątkiem sera do dressingu; wrzucić.
Podawać natychmiast, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Tuż przed podaniem posypać serem.