Grecka Pizza ze szpinakiem, fetą i oliwkami

Grecka Pizza ze szpinakiem, fetą i oliwkami
Grecka Pizza ze szpinakiem, Fetanem i oliwkami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1761 kalorii, 59G białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na $7.24 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Jeśli masz ząbek czosnku, pieczarki, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Jedno-Garnkowe Spaghetti z grecką herbatą, fetą i oliwkami Kalamatan, Grecki Kurczak z oliwkami, Fetanem i pomidorami, oraz Grecki makaron z krewetkami, fetą, pomidorami i oliwkami.

Instrukcje

1
Dostosuj stojak piekarnika do najniższej pozycji i podgrzej piekarnik do 450 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Wymieszać majonez, czosnek i 1/2 szklanki fety w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Ciasto z pizzy ułożyć na blasze z ciasteczkami; na pizzy rozprowadzić mieszankę majonezu, a następnie polać pomidorami, oliwkami i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
Piec do ogrzania i chrupiące, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Wrzucić szpinak i cebulę z 1 Tb. suszony na słońcu olej pomidorowy. Top gorąca pizza z mieszanką szpinaku i pozostałą 1/2 szklanki sera feta. Powrót do piekarnika i piec, aż ser topi się, o 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Pokroić w 6 plastrów i podawać.

Składniki

2warzywo (np. szpinak)aktywne suche drożdżeaktywne suche drożdże4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePokruszony ser fetaPokruszony ser feta4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka chlebowamąka chlebowa2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek lub olej rzepakowyoliwa z oliwek lub olej rzepakowy1warzywo (np. szpinak)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszony ser fetapokruszony ser feta2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszony ser feta, podzielonypokruszony ser feta, podzielony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony0warzywo (np. szpinak)4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepestkowe oliwki kalamata, grubo posiekanepestkowe oliwki kalamata, grubo posiekane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory suszone w oleju, grubo posiekanepomidory suszone w oleju, grubo posiekane1porcja startego parmezanuolej z suszonych pomidorówolej z suszonych pomidorów1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano12calewstępnie pieczona włoska pizzawstępnie pieczona włoska pizza1smallsczerwona cebula, połówki i cienko pokrojoneczerwona cebula, połówki i cienko pokrojone1małeczerwona cebula, pokrojona w plasterki i podzielona na pierścienieczerwona cebula, pokrojona w plasterki i podzielona na pierścienie1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweser mozzarella rozdrobnionyser mozzarella rozdrobniony4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany świeży szpinakposiekany świeży szpinak1warzywo (np. szpinak)z migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda (70 do 80 stopni F)woda (70 do 80 stopni F)

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero są świetnym wyborem dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Skouras Saint George Agiorgitiko z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W42 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn