Grecka Pita
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić greckiego pitana w domu. Ten przepis jest dla 24 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 57 kalorii , 3 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 35 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Udaj się do sklepu i kup młody szpinak, delikatesowego indyka, połówki kieszonek pity i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 47% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Chicken Pita Fajita , Crab Salad Stuffed Pita Pockets i Healthy Spinach Parmesan Dip and Pita Chips .
Instrukcje
Posmaruj wnętrze kieszonek pita sosem winegret; napełnij je indykiem, papryką i szpinakiem.
Pokrój każdą pitę na sześć kawałków.
Nadziej oliwki na wykałaczki i użyj ich do zabezpieczenia kawałków oliwki.