Gravadlax temptation
Gravadlax temptation może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 19g białka, oraz 35 g tłuszczu. Kilka osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, podwójną śmietanę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 63 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Gravadlax, Kremowy ogórek z gravadlaxem, oraz Buraki Barwiony Łosoś Gravadlax.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w bardzo cienkie chipsy. Mandolina sprawia, że jest to łatwe; w przeciwnym razie cienko pokroić, układać je i przeciąć stos na patyki.
Włóż chipsy do miski i przykryj zimną osoloną wodą.
Pokrój gravadlax na szerokie paski. Cebulę drobno posiekać. Na małej patelni roztopić dużą gałkę masła, dodać cebulę i smażyć przez 5 minut. Posmarować wnętrze płytkiego naczynia żaroodpornego o pojemności około 1,2 litra.
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Odcedzić ziemniaki i rozłożyć jedną trzecią na naczyniu. Sezon dobrze. Rozsypać połowę gravadlax i cebulę na wierzchu, a następnie przykryć kolejną trzecią ziemniaków. Rozrzucić na pozostałe gravadlax i cebuli. Przykryć pozostałymi ziemniakami i dobrze przyprawić. Ciepłą śmietanę i mleko w małej patelni, aż się ugotuje, a następnie zalać ziemniakami. Dot top z masłem i piec przez 1 godzinę, aż ziemniaki będą miękkie i top złoty. Schłodzić przez 5 minut przed podaniem z zielonymi warzywami, takimi jak brokuły lub groszek snap.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Gravlax w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.