Grapefruit Sabayon Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Grapefruit Sabayon Gratin spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, rubinowy grejpfrut, wino deserowe, takie jak pomarańczowy muscat i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grejpfrut Sabayon Ciasta, Sabajon cytrynowy z grejpfrutem, oraz Grejpfrutowe ciasto jogurtowe z grejpfrutową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z grejpfruta ostrym nożem.
Wycinamy segmenty z membran i dzielimy segmenty między naczynia z zapiekanki.
Połącz żółtka, cukier i wino w dużej metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującą się wodą i ubijaj ręcznym mikserem ze średnią prędkością, aż mieszanina zarejestruje się w temperaturze 60° na termometrze, około 4 minut. Kontynuuj ubijanie na ogniu, aż mieszanina potroi się w objętości i utworzy grubą wstążkę, gdy mikser zostanie podniesiony, 4 do 5 minut więcej.
Łyżka sabayon nad segmentami grejpfruta i broil 4 do 6 cali od ciepła tylko do sabayon jest rumiane, o 30 sekund.