Granola Streusel - Słodkie Ziemniaki
Granola Streusel-Topped bataty jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Udaj się do sklepu i odbierz ciemnopomarańczowe słodkie ziemniaki, masło, syrop o Smaku klonowym i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Granola Streusel - Słodkie Ziemniaki, Makeover Streusel-Topped Słodkie Ziemniaki, oraz Słodkie ziemniaki z bezą i Streuselem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kawałki ziemniaków w rondlu 4-quart lub holenderskim piekarniku.
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia; podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować odkryte 15 do 20 minut lub do miękkości.
Odcedzić i wrócić do rondla.
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 8-calowy kwadratowy (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. Do ziemniaków dodajemy śmietanę ubijającą, 2 łyżki masła, syrop klonowy i sól. Mash z masher ziemniaków lub mikser elektryczny do gładkiej. Łyżka do naczynia do pieczenia.
W małej misce wymieszać pokruszone batoniki musli i 2 łyżki roztopionego masła; posypać ziemniakami.
Piec odkryte 25 do 30 minut lub aż dokładnie ogrzane i polewa jest ostry.