Granita żurawinowa w migdałowych miseczkach
Granitan żurawinowy w kubkach migdałowych może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ciasteczek migdałowych, żurawiny, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kubki Na Ciasteczka Migdałowe, Kubki Na Ciasteczka Żurawinowo-Gruszkowe, oraz Chipsy Z Ciasteczkami Żurawinowo-Migdałowymi.
Instrukcje
Połączyć cukier i wodę w średnim rondlu i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę lub do rozpuszczenia cukru, stale mieszając.
Niech syrop cukrowy ostygnie całkowicie.
Połącz żurawinę i soki w robocie kuchennym i przetwarzaj do puree.
Połącz mieszaninę puree i schłodzony syrop cukrowy w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; dobrze wymieszać. Przykryć i zamrozić co najmniej 8 godzin lub do momentu uzyskania jędrności.
Wyjąć mieszaninę z zamrażarki; zeskrobać całą mieszaninę zębami widelca, aż będzie puszysta.
Podawać w migdałowych miseczkach.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.