Granita Z Selera Jabłkowego
Jabłko seler Granita wymaga z grubsza 5 godzin od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 135 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sproszkowanego wasabi, oliwa z oliwek, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Seler Jabłko Granita, Granita Z Selera Jabłkowego, oraz Granita Jabłkowo-Selerowa.
Instrukcje
Umieść zmiażdżone witamin C i cukier w pojemniku 1-quart, który zmieści się pod wylewką sokowirówki.
Korzystanie Sokowirówka, Sok jabłka i seler do pojemnika. Odstawić pianę i wymieszać, aż cukier się rozpuści.
Wlać do 8-do 9-calowej kwadratowej patelni ze stali nierdzewnej lub Szkła i zamrozić do częściowego zamrożenia, około 1 godziny. Zeskrobać i wymieszać widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Nadal zamrażać, skrobanie raz lub dwa razy, aż równomiernie zamrożone, o 2 godziny więcej.
Wymieszać wasabi i wystarczająco dużo wody, aby zrobić sos do nalewania.
Zeskrobać granitę, aby rozjaśnić, następnie podawać posypane lekko solą morską i skropione lekko oliwą i sosem wasabi.
* Witamina C (kwas askorbinowy) jest dostępna w postaci sproszkowanej w aptekach i sklepach z naturalną żywnością(za 1000 mg, użyj 1/2 łyżeczki). Zapobiegnie to zbrązowieniu soku jabłkowego.* Nie jest konieczne usuwanie skóry ani nasion z patyczków jabłek.* Granita może być wykonana 2 dni wcześniej i zamrożona, pokryta folią po zamrożeniu. Skrobać przed podaniem.