Granita Truskawkowa
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański deser? Granita truskawkowa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka soku z cytryny, ciepłej wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Granita Truskawkowa, Granita Truskawkowa, oraz Arbuz Truskawkowy Granita.
Instrukcje
Połącz cukier i wodę w blenderze; przetwarzaj, aż cukier się rozpuści.
Dodać truskawki i sok; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia. Przykryć i zamrozić 3 godziny; dobrze wymieszać. Przykryć i zamrozić 5 godzin lub przez noc.
Wyjąć mieszaninę z zamrażarki; odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut. Zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta.