Granita Borówkowa
Blueberry Granita może być tylko deser szukasz. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 131 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, imbiru, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Granita Jagodowo-Limonkowa, Borówka Imbirowa Granita, oraz Naturalnie Słodzona Cała Granita Borówkowo-Limonkowa.
Instrukcje
W rondlu połącz cukier, imbir i 2 1/2 szklanki wody. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina zacznie się gotować i cukier się rozpuści, 5 do 7 minut.
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach umieszczone nad miską, rezerwując syrop i odrzucając ciała stałe.
W blenderze umieścić jagody, sok z cytryny, sól i syrop imbirowy i zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę do patelni do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali (najlepiej metalowej). Zamrażać przez 4 godziny, mieszając co godzinę widelcem, aby zeskrobać i włączyć kryształki lodu. Aby służyć, łyżka do misek i top z bitą śmietaną i liśćmi mięty, w razie potrzeby.