Przepis Gramercy Crawfish Gumbo jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. To danie główne ma 353 kalorie, 19g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomidorów w puszkach, papryka, cała ta przyprawa jazzowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Gumbo Rakowe, Zdrowsze bezglutenowe Gumbo z raków i krabów (Redux), oraz Gramercy Tavern ' s Goodfellow są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
3
Umieść mąkę w 9-calowym talerzu ciasta; piec w 350 przez 45 minut lub aż lekko zbrązowieje, często mieszając. Schłodzić na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
4
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
5
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół. Wymieszać z rumianą mąką; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Stopniowo mieszaj w wodzie i kolejnych 8 składników( woda przez pomidory); doprowadzaj do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Mąka Uniwersalna
Cebula
Woda
6
Wymieszaj z rakiem, mięsem krabowym i ostrym sosem. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Sos
Crabmeat
Raki
7
Podawać gumbo z ryżem; w razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.