Gra terrine
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do swojej kolekcji, terrine gry może być przepis należy spróbować. Na 2,21 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka piersi z kaczki, wątróbki drobiowej, dziczyzny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 89%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Terryna Wakacyjna, Terryna Brokułowa, oraz Terryna Pomidorowa.
Instrukcje
Ostrożnie wyciąć skórę kaczki z piersi kaczki, a następnie bardzo drobno posiekać skórę. Zarezerwuj 12 boczków na podszewkę puszki.
Całe mięso i pozostały boczek pokroić na 1 cm kawałki, zachowując różne mięsa osobno (Krok 1). Umieść wszystkie najlepsze kawałki na jednej stronie.
Rezerwujemy posiekany boczek, a z najlepszych kawałków rezerwujemy 100 g posiekanego kurczaka, 250 g wątróbek drobiowych, połowę dziczyzny mieszanej, połowę kaczki i połowę skóry kaczki.
Całość pozostałego mięsa i skórki z kaczki włożyć do robota kuchennego (w tym wszystkie grubsze kawałki) i zmiksować na mielone.
Przełożyć do miski i dodać czosnek, ziele angielskie, jagody jałowca, pietruszkę, Armagnac lub brandy, wino i wywar.
Wymieszać z zarezerwowanym posiekanym mięsem i marynować w lodówce na noc.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Nasmarować masłem 1,5 litrową puszkę bochenka lub formę terrynową. Lekko rozciągnąć zarezerwowane boczek rashers (krok
i użyj większości z nich, aby wyrównać puszkę lub formę, lekko nakładając się na siebie i pozostawiając dużo zwisu na górze (Krok 3). Zapakuj mieszaninę mięsa do puszki (Krok 4), a następnie złóż na zwis boczku i połóż zarezerwowane wysypki na wierzchu.
Przykryj terrynę pergaminem do pieczenia, a następnie szczelnie przykryj folią. Włóż złożony ręcznik do pieczenia i połóż terrine na górze (Krok 5).
Wlej tyle gorącej wody do puszki do pieczenia, aby znaleźć się tuż poniżej krawędzi puszki terrynowej.
Wstawić do piekarnika, następnie zmniejszyć ogień do 160C / 140C wentylator / Gaz 3 i piec przez 1 godz. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 1 godzinę w łaźni wodnej, a następnie wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Gdy ostygnie, wytnij pasek folii lub karty, aby pasował do górnej części puszki, połóż go na terrinie i zważyć kilkoma ciężkimi puszkami(Krok 6). Wyluzuj przez noc.
Ostrożnie wyjmij terrynę z puszki, zetrzyj całą galaretkę i podawaj w plastrach z grzankami i korniszonami.