Gołąbki (Galumpkis)
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Gołąbki (Galumpkis) może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.47 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 34 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bułeczki Z Kapustą Łatwą (Galumpkis), Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, oraz Gołąbki Z Kapusty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zalać 3-quart rondel z olejem i umieścić na średnim ogniu.
Dodać czosnek i saute przez 1 minutę.
Dodać pomidory i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 protokół.
Dodać ocet i cukier; dusić, aż sos zgęstnieje, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Umieść patelnię na średnim ogniu i płaszcz z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Podsmażyć cebulę i czosnek przez około 5 protokół, do miękkości. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, odrobiną wina, natką pietruszki i 1/2 szklanki przygotowanego słodko-kwaśnego sosu pomidorowego, wymieszać do włączenia, a następnie zdjąć z ognia.
Zmielone mięso połączyć w dużej misce do mieszania.
Dodaj jajko, gotowany ryż i podsmażoną mieszankę cebuli. Wrzucić nadzienie razem z rękami do połączenia, doprawić dużą ilością soli i pieprzu.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Usunąć duże, uszkodzone zewnętrzne liście z kapusty i odstawić na bok.
Wyciąć rdzenie kapusty ostrym nożem i ostrożnie zdjąć całą resztę liści, utrzymując je w całości i tak nieuszkodzone, jak to możliwe, (pozbyć się wszystkich małych liści i używać ich do sałatki lub cokolwiek.) Blanszować liście kapusty w garnku z wrzącą wodą przez 5 minut, lub do giętkości. Uruchom liście pod chłodną wodą, a następnie ułóż je, aby móc ocenić, ile koców musisz owinąć nadzienie. Następnie ostrożnie Wytnij żyłę środkową z liści, aby łatwiej było je zwinąć. Weź zarezerwowane Duże zewnętrzne liście i połóż je na dnie garnka, niech część liści powiesi się po bokach patelni. Ta izolacja zapobiegnie paleniu się kapusty na dnie podczas pieczenia. Użyj wszystkich dobrze wyglądających liści, aby bułki z kapustą. Włożyć około 1/2 szklanki nadzienia mięsnego do środka kapusty i zaczynając od końca łodygi, złożyć boki i zwinąć kapustę, aby zamknąć nadzienie.
Roladki z kapusty układamy obok siebie w rzędach, szew w dół, na patelni do zapiekania.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pozostałą część słodko-kwaśnego sosu pomidorowego zalać bułeczkami z kapusty. Złóż wiszące liście na górze, aby zamknąć i utrzymać wilgoć.
Skropić górę pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Piec przez 1 godzinę, aż mięso się ugotuje.