Gourmet Arroz con Pollo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Gourmet Arroz con Pollo. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.97 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz bulion z kurczaka, kurczak, groszek dla niemowląt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Arroz con Pollo, Arroz con Pollo, oraz Arroz con Pollo.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki oliwy z oliwek na małej patelni i dodaj achiote.
Podgrzać na średnim ogniu, aż utworzą się pęcherzyki, a następnie usunąć z ognia i pozostawić strome.
Spuścić nasiona achiote z oleju (powinny być żywe czerwono-pomarańczowy kolor).
Umieść olej w dużej doniczce.
Rozgrzać olej na wysokiej i umieścić kawałki kurczaka w garnku i brązowy; odbywa się to tylko do brązowego kurczaka nie gotować.
Pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i paprykę umieścić w garnku z achiote.
Saute do miękkości (nie palić czosnku).Włóż kapary do garnka i gotuj przez chwilę z mieszanką cebuli.
Dodać ryż do garnka z czosnkiem, papryką, czosnkiem i kaparami, a następnie zawirować ryż do mieszaniny.
Niech ryż gotować tylko przez około minutę.
W garnku umieść pokrojoną kolendrę (lub pietruszkę) i bazylię.
Dodaj bulion z kurczaka i upewnij się, że zeskrobujesz garnek.
Dodać kawałki kurczaka z powrotem.Włożyć oliwki i wymieszać.
Włożyć liście laurowe do garnka.Sprawdź, czy nie ma przypraw (uwaga: na koniec dodaj sól i pieprz).
Niech mieszaniny gotować na średnim ogniu, aż ryż jest gotowy.
Dodać groszek tuż przed serving.In INNY ŚREDNI garnek umieść obrane szparagi w wodzie i gotuj, aż staną się jasnozielone.
Umieść w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie process.To podawać, na dużym półmisku ułożyć ryż i kurczaka.Ułóż kawałki kurczaka wokół półmiska i ryżu na środku.
Na półmisku ułożyć ugotowane szparagi, a na środku ułożyć pimentos.Smacznego!