Gotuj książkę: podstawowe soczewica Francuska

Gotuj książkę: podstawowe soczewica Francuska
Przepis gotuj książkę: podstawowe Francuskie soczewica jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 14g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz paprykę, marchewkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: soczewica z pancettą, Ugotuj książkę: Grillowana soczewica, oraz Ugotuj książkę: soczewica z prażonymi burakami.

Instrukcje

1
Włóż soczewicę do sitka i przejrzyj je, odrzucając wszelkie kawałki kamienia, które mogły uciec pakowaczom; spłucz pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Soczewicę przerobić na średni rondel, przykryć zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty; wylać soczewicę do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Odcedzić, ponownie opłukać soczewicę i wypłukać rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Naciśnij goździki do cebuli i wrzucić cebulę, marchew, seler, czosnek i liść laurowy na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wlać bulion lub wodę, wymieszać z soczewicą i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień do stałego dusić i gotować przez 25 do 30 protokół, lub aż soczewica są prawie miękkie. Jak soczewica gotować, skim off ciał stałych, które wznoszą się do góry i mieszać w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem i gotować, aż będą miękkie, kolejne 5 do 10 minut, a następnie wlać koniak, jeśli go używasz. Daj wszystko dobre zamieszanie i jeszcze minutę nad upałem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
SoczewicaSoczewica
KoniakKoniak
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Odcedzić soczewicę, rezerwując płyn do gotowania, jeśli chcesz je podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
7
Wyjąć warzywa i wyrzucić je wszystkie lub wyrzucić goździki i liść laurowy i drobno posiekać warzywa, które będą miękkie, ale smaczne. Warzywa wymieszać z powrotem do soczewicy. Jeśli używasz szalotki, wymieszaj ją teraz (myślę, że dodaje dużo do mieszanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
8
Soczewica jest gotowa do podania, odstawić i podgrzać na małym ogniu w cieczy, którą zarezerwowałeś, lub używane w innych przepisach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
9
Przechowywanie: po schłodzeniu soczewica i jej ciecz mogą być pakowane hermetycznie i przechowywane w lodówce do 3 dni. Rozgrzać w przykrytym rondlu na delikatnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn