Gotuj książkę Party Planner: Czarny Tagliatelle z Mątwy
Ugotuj książkę Party Planner: Czarne Tagliatelle z Mątwy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 90 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, szalotki, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Gotuj książkę Planer imprezowy: makaron z sardynkami, Cook The Book Party Planner: dorsz z rodzynkami i śliwkami, oraz Gotuj książkę Planer imprezowy: Crostini z małż.
Instrukcje
Wlać mąkę na powierzchnię roboczą lub do miski do mieszania i uformować ją w Kopiec. Użyj ręki lub DNA miarki, aby wydrążyć środek Kopca, tworząc Krater.
Dodaj tusz i 1 łyżkę wody wraz z jajkami do krateru. Ubić mieszaninę jaj lekko widelcem, jakby co jajecznica. Kiedy jajka zaczną wyglądać jednorodnie, użyj widelca, aby wciągnąć trochę mąki do jaj, stopniowo dodając więcej mąki, aż jaja nie będą już płynne. Odchudzić 3 łyżki mąki, a następnie użyć rąk do pracy resztę mąki do jaj, aż ciasto będzie gładkie.
Gdy uważasz, że osiągnąłeś odpowiednią konsystencję, umyj i osusz ręce. Naciśnij palec do środka kulki ciasta. Jeśli ciasto nie przykleja się do palca podczas wyciągania, nie musisz dodawać więcej mąki. Jeśli ciasto jest nadal lepkie, zagniataj w mące w małych krokach (ubijając łyżki stołowe), aż ciasto przejdzie test.
Użyj ręcznika lub skrobaka do ciasta, aby usunąć luźną mąkę lub okruchy z powierzchni roboczej-powinna być czysta, gdy wyrabiasz ciasto. Naciśnij kulkę ciasta do przodu dłonią, a następnie złóż ciasto na siebie, a następnie przekręć ciasto o pół obrotu. Powtórz, naciskając do przodu dłonią, składając się na pół i obracając, zawsze w tym samym kierunku. Gdy ciasto jest gładkie i lekko "skórzaste" (w dowolnym miejscu od 5 do 10 minut), jest gotowe do rozwałkowania.
Rozwałkuj ciasto zgodnie ze wskazówkami na maszynie do makaronu, a następnie zawieś do wyschnięcia.
Rozgrzać 3 łyżki masła na patelni i podsmażyć szalotkę i czosnek, usuwając czosnek, gdy zmieni kolor na złoty.
Dodać mątwy, wino, pomidory, sól i pieprz. Gotuj powoli na małym ogniu, aż skończysz.
Gotować tagliatelle w lekko osolonej wrzącej wodzie, odsączyć je, ale nie całkowicie, i dodać je do sosu.
Dodać pozostałe masło i Parmigiano-Reggiano i gotować przez kilka minut.