Gotuj książkę: Masala Chai
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc daj gotować książkę: Masala Chai spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 55 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz pod ręką wodę, imbir, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj 10 sposobów gotowania z Chai Plus Chai kruche ciasteczka z solą morską, Masala Tea powder, jak zrobić Masala Tea powder lub Chai masala, oraz Masala Chai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotuj wodę, liście herbaty, imbir i zielony kardamon w proszku przez 3 minuty.
Dodaj mleko i cukier (Opcjonalnie) i gotuj przez kolejne 2 minuty.
Przecedzić przez drobny sitko z siatki drucianej i podawać od razu.