Gotuj książkę: Fattoush, Libańska Sałatka z chleba Pita
Gotuj książkę: Fattoush, Libańska Sałatka z chleba Pita może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Na 1,19 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 155 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory, rzodkiewki, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Fattoush, Libańska Sałatka z pieczonymi chipsami Pita, Libańska Sałatka Fattoush My Way, oraz Libańska Sałatka Fattoush z grillowanym kurczakiem.
Instrukcje
Podzielić każdy z pieczywa na pół poziomo tak, że masz 4 cienkie rundy chleba. Pieczywo tostować lekko pod brojlerem, wystarczy, aby włączyć je blady złoty i chrupiące.
Rozbić chrupiące tosty na małe kawałki i umieścić na dnie dużej salaterki. Ułóż warzywa sałatkowe na wierzchu, w podanej kolejności, posypując natką pietruszki i miętą.
Czosnek zmiażdżyć płaskim ostrzem noża i grubo posiekać. W osobnej małej misce rozgnieść czosnek z solą, używając tylnej części łyżki. Wymieszaj sok z cytryny i olej, ubijając widelcem, aby dobrze wymieszać, i zalej sałatkę sosem. Na wierzch zmielić czarny pieprz i na koniec posypać sumakiem. Weź miskę sałatki do stołu i wrzucić składniki razem tuż przed podaniem, aby utrzymać chleb z coraz rozmokły, zanim zostanie podany.