Gotuj książkę: ciastka ze złotym pyłem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Cook The Book: Gold Dust Cookies. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 224 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, masło, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Gotuj książkę: świąteczne ciasteczka czekoladowe, Ugotuj książkę: ciasteczka pokoju na świecie, oraz Ugotuj książkę: ciasteczka melasy miękkie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i cukier śmietany razem, aż ubitej miękkie i blade, następnie ubić w jajku, a następnie imbir (lub wanilia), mąka, proszek do pieczenia i sól i kontynuować mieszanie, aż wszystko się razem do miękkiego ciasta.
Formować na dwa dyski, owinąć każdy w folię i pozostawić w lodówce 20 do 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż arkusz ciastek lub dwa z pergaminem.
Pokroić w kształty, zanurzając kuter w mące, a pierwsze ciasteczka umieścić trochę od siebie na wyłożonej arkuszu / y ciastek. Zachowaj resztki pierwszego dysku, aby wymieszać ze skrawkami drugiego i zwijać i ciąć, ponownie i ciąć, aż zużyjesz mieszaninę. Jest to cudownie giętkie ciasto, co sprawia, że praca z nim jest niewyczerpaną radością.
Piec w piekarniku 8 do 12 minut: zależy to od ich kształtu, liczby arkuszy w piekarniku w tym samym czasie i tego, czy na górnej czy dolnej półce, chociaż można je zamienić po około 5 minutach. Kiedy będą gotowe, spodziewaj się, że będą zabarwione wyraźnym jasnym złotem na krawędziach; będą miękkie nadal w środku, ale twardnieją po ochłodzeniu.
Wyjmij arkusze z piekarnika, usuń ciasteczka, płaską, najlepiej elastyczną szpatułką, do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia.
Za pomocą małego (nieużywanego) pędzla lub pędzla do cieni zanurz się w jadalnym złotym PYLE lub płatkach brokatu i nadaj każdemu ciastku pozłacaną powłokę.