Gotuj książkę: prosty mus czekoladowy
Gotuj książkę: prosty mus czekoladowy to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, białka, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gotuj książkę: najlepszy mus czekoladowy, Ugotuj książkę: mus czekoladowy z nasionami kardamonu, oraz Ugotuj książkę: świeży Mus cytrynowy.
Instrukcje
Roztopić czekoladę w misce nad-nie dotykając-gotującej się wodzie lub w kuchence mikrofalowej. Jeśli to konieczne, przenieść czekoladę do miski, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić wszystkie składniki. Trzymaj czekoladę na blacie, aż będzie potrzebna. Czekolada powinna nadal czuć ciepło w dotyku, gdy jesteś gotowy do użycia.
Mleko zagotować, a następnie polać czekoladą. Za pomocą małej trzepaczki delikatnie zmiksować mleko z czekoladą.
Dodaj żółtko i ubijaj do czekolady, ponownie delikatnie pracując; Zatrzymaj, gdy żółtko zostanie włączone.
W mikserze wyposażonym w nasadkę ubijaj białka na średniej prędkości, aż utrzymają miękkie szczyty. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i stopniowo dodawaj cukier. Nadal bić białka, aż będą twarde, ale nadal błyszczące. Jedną trzecią białek wyłóż z miski na masę czekoladową. Pracując trzepaczką, ubij białka do czekolady, aby rozjaśnić mieszaninę. Teraz, albo trzepaczką, albo dużą elastyczną gumową szpatułką, delikatnie, ale dokładnie złóż resztę ubitych białek do czekolady.
Zamień Mus w dużą miskę do serwowania-szklanka jest bardzo ładna na ten deser-lub w pojedyncze coupe lub filiżanki i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę, aby ustawić.
Przechowywanie: chociaż konsystencja musu będzie lżejsza, jeśli podasz go krótko po schłodzeniu, można go przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni – po tym czasie będzie równie pyszny, jeśli trochę gęstszy.