Gotowany łosoś z truflami i krewetkami w sosie śmietanowym
Gotowany łosoś z truflami i krewetkami w sosie śmietanowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz center-cut filet z łososia, krewetki w muszlach, Wino, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gotowany Łosoś Z Sosem Śmietanowym Koperkowym, Gotowane Krewetki Z Sosem Chrzanowym Z Kwaśną Śmietaną, oraz Gotowany Łosoś Z Sosem Awokado.
Instrukcje
Pokrój każdą skorupę krewetki wzdłuż grzbietu nożyczkami, pozostawiając ostatni segment skorupy nienaruszony, a następnie krewetki devein, utrzymując skorupę na miejscu. Krewetki opłukać i osuszyć, a następnie posypać solą.
Masło ciepła w 10-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie sauté krewetki, obracając raz lub dwa razy, aż tylko gotowane przez, o 3 protokół.
Przelać krewetki i masło na sito ustawione nad miską i, gdy tylko wystarczająco chłodny do obsługi, shell krewetki (pozostawić skorupę na segmencie ogonowym), rezerwując muszle i masło. Krewetki Chill, pod przykryciem, aż będą gotowe do użycia.
Powrót muszle i masło do patelni i podgrzać krótko, aby skropić masło, a następnie przenieść do robota kuchennego wraz z koniakiem i wodą. Purée, aż tak gładkie, jak to możliwe, o 2 protokół. Zmusić mieszaninę przez drobne sito do małej miski, odrzucając ciała stałe, a następnie schłodzić masło krewetkowe.
Zwiń każdy plasterek łososia w okrąg, oskórowane boki i zawiąż sznurkiem, aby utrzymać jego kształt.
Wyciąć z trufli 48 pasków (3/4 na 1/16 cala) i zmielić Pozostałe trufle, zachowując płyn, jeśli używa się konserwowanych trufli.
Wykonaj 6 równomiernie rozmieszczonych szczelin w górnej części każdego plastra łososia końcówką małego noża, wciskając Pasek trufli w każdą szczelinę.
Łososia posypać solą i schłodzić na tacy, dobrze owiniętej folią, aż będzie gotowy do kłusowania.
Na wolnym ogniu Chablis z szalotką w 2-quart ciężki rondel, aż zredukowane do około 1/4 szklanki, o 15 protokół.
Dodaj śmietanę i wróć do gotowanego na wolnym ogniu.
Wlać przez drobne sito do innego małego ciężkiego rondla, naciskając i odrzucając szalotkę.
Dodać mielone trufle i sok z trufli i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1 1/4 szklanki, o 5 protokół. Wymieszać razem marantę i koniak i ubić w sosie. Dusić, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut, następnie wymieszać z solą i pieprzem.
Masło dno głębokiej 12-calowej patelni ciężkiej i ułóż w niej łososia.
Dodaj 1 szklankę wina i wystarczającą ilość wody, aby pokryć ryby, a następnie wierzch okrągłym masłem pergaminu lub papieru woskowego, z masłem w dół. Doprowadzić do dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i kłusować na gołym wolnym ogniu, aż łosoś jest tylko gotowane przez, 8 do 10 minut od czasu ciepła jest włączony.
Przenieść za pomocą szpatułki szczelinowej do płyt i usunąć sznurek.
Podczas gdy ryby jest kłusownictwo, połączyć sos i gotowane krewetki w ciężkiej patelni i doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu.
Dodaj masło z krewetek i zawirować patelnię aż masło jest włączone. Doprawić sosem solą i pieprzem, podawać z łososiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.