Gotowany łosoś z groszkiem i smalcem
Gotowany dziki łosoś z groszkiem i smalcem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $12.07 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis ma 794 kalorie, 39g białka, oraz 56 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 223 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól koszerna, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Gotowany łosoś z groszkiem i smalcem, Gotowany łosoś z groszkiem i smalcem, oraz Gotowany Łosoś Dziki.
Instrukcje
Umieść łososia, skórkę bokiem w dół, na dużej patelni o dużych bokach.
Dodaj wino, 2 łyżki soli i zimną wodę, aby pokryć łososia o 1/2". Coverpan; doprowadzić płyn do gotować na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, odkryć i delikatnie kłusować łososia, aż tylko gotowane przez i ledwo nieprzezroczyste w środku, około 6 minut, w zależności od grubości.
Przełóż łososia i 2 łyżki płynu do kłusowania na talerz; namiot luźno z folią.
W międzyczasie roztopić masło w mediumskillet na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż począkają zmięknąć, o 3 protokół.
Dodajemy 1/2 szklanki płynu do kłusowania łososia i groch i gotujemy na wolnym ogniu, aż groch zacznie zmiękać, 2-3minuty.
Dodać śmietanę i doprowadzić sos doimmer. Gotować, aż lekko zgęstnieje, ok. 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Za pomocą szpatułki przenieść łososia, skórę w górę, do ręczników papierowych. Delikatnie złuszczaj i złuszczaj skórę. Odwróć na talerze i polej sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.