Gotowany łosoś Sockeye z musztardowym sosem ziołowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanego łososia Sockeye z musztardowym sosem ziołowym. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 6,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz pieprz, łosoś sockeye, ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gotowany łosoś z sosem musztardowym, Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym, oraz Gotowany łosoś z sosem musztardowo-koperkowym.
Instrukcje
1
Pracując od końca głowy do końca ogona, pociąć ryby w poprzek na sekcje 3-calowe (bardzo grube steki; około 4), stukając nożem młotkiem, gdy dotrzesz do środkowej kości, aby pomóc przeciąć ją. Odrzuć ogon, jeśli nie ma przyczepionego ciała. W przeciwnym razie odstawić ze stekami do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Kości
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
2
Zagotować 8 litrów wody z cebulą, liśćmi laurowymi, pieprzem i zielem angielskim w garnku, a następnie wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Liście Laurowe
Ziele Angielskie
Cebula
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodaj łososia i przykryj garnek pokrywką, a następnie wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Odstawić, niezakłócony, aż ryby po prostu oddziela się od kości, o 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
5
Przenieść łososia do płytkiej patelni z rowkiem łyżką i odstawić tylko do czasu, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, o 10 protokół. Ryba nie powinna być ani zbyt ciepła (może się złamać), ani zbyt chłodna (zacznie się zatykać, co utrudnia czyste usunięcie kości) podczas obchodzenia się z nią.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
6
Dłońmi ostrożnie wyjmij mięso z każdego steka na kawałki tak duże, jak to możliwe, odrzucając skórę i kości i układając łososia na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Stek
1
Wymieszać wszystkie składniki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
2
Łososia podawać w temperaturze pokojowej z sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
SOS
1
* Łosoś najlepiej jest świeżo gotowany, ale można go przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* SOS utrzymuje, przykryty i schłodzony, 1 dzień.
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.