Gotowany na parze biszkopt waniliowy z sosem z toffi i kremem
Jeśli masz o 2 godziny i 20 minut do spędzenia w kuchni, gotowany na parze biszkopt waniliowy z sosem z toffi i kremem może być doskonałym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1248 kalorii, 17g białka, oraz 70 g tłuszczu. Na 1,42 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Mieszanka kilku kropli vanillan extract, mleko, Podwójna śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 89 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto biszkoptowo-waniliowe, Biszkopt z syropem cytrynowo-waniliowym, oraz Waniliowy SOS Budyniowy.
Instrukcje
Masło 1,5 litra miski budyniowej. Aby zrobić biszkopt, masło i cukier utrzeć w misce do miksowania, aż staną się blade i puszyste.
Dodać jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając między każdym dodatkiem, a następnie dodać ekstrakt waniliowy.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski i złożyć do masy biszkoptowej, upewniając się, że nie pozostały żadne grudki mąki. Na koniec mieszamy mleko do mieszaniny.
Napełnij miskę mieszaniną gąbki i przykryj podwójną warstwą folii z masłem i pergaminem do pieczenia, tworząc plisę w środku, aby umożliwić wzrost budyniu. Zawiąż folię bezpiecznie sznurkiem, a następnie umieść w garnku lub dużej patelni zawierającej wystarczająco delikatnie gotującą się wodę, aby dostać się do połowy boków basenu. Paruj przez 2 godziny, aż wstawiony szpikulec wyjdzie czysty.
Aby zrobić krem, doprowadzić mleko do wrzenia. W misce ubić żółtka, cukier, mąkę kukurydzianą i ekstrakt waniliowy.
Wlać sparzone mleko na mieszankę jajek i dobrze ubić. Wróć do patelni i umieść na małym ogniu, mieszając przez kilka minut, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Zdejmij ciepło i pozostaw do ostygnięcia.
Do sosu karmelowego rozpuścić cukier z 2 łyżkami wody na małym ogniu. Doprowadzić do wrzenia; nie mieszać. Gdy cukier zamieni się w ciemny, złoty karmel, ubijamy masło.
Zdjąć z ognia i wymieszać krem.
Gdy biszkopt jest ugotowany, wyłożyć na talerz, skropić sosem z toffi i podawać z kremem.