Gotowany homar z warzywami Macedonia

Gotowany homar z warzywami Macedonia
Gotowany homar z warzywami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 161 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz jogurt, wino, nieskażoną cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotowany homar z warzywami Macedonia, Macedonia Di Frutta, oraz Masło gotowane Homar ze świeżymi pomidorami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obierz i umyj 2 marchewki z wierzchem i 3 rzepy z wierzchem. Umyć i odciągnąć 2 garści fasoli francuskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
RzepaRzepa
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
2
Pokroić te warzywa w bardzo małą kostkę (brunoise).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3
Zalać garść świeżego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch świeżyGroch świeży
4
Podgrzać osoloną wodę w rondlu i przygotować miskę z wodą i kostkami lodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelki Life SaversŻelki Life Savers
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wszystkie warzywa zanurzyć we wrzącej wodzie na 4 minuty, a następnie odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Odcedzić jeszcze raz, włożyć do dużej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wlać 3 ćwiartki wody i 1 3/4 szklanki białego wina do dużego garnka do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodać 10 ziaren czarnego pieprzu i doprowadzić do wrzenia. Zanurz 1 1/2 funta homara w płynie, połóż na pokrywce i gotuj przez 5 minut, gdy powróci do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
9
Wyjmij homara i, gdy tylko nie będzie gorący, obetnij ogon, łokcie i pazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
10
Usunąć czarną żyłę jelitową. Weź worek z piaskiem z głowy i zbierz koral.
11
Przetnij skorupę głowy i ogona na pół wzdłuż. Spłucz i osusz.
12
Mięso pokroić i dodać do miski z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Trim, umyć i drobno posiekać 2 szalotki i umieścić je w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Dodaj koral homara, 1/2 szklanki jogurtu w stylu greckim, sok z nieumeblowanej cytryny, trochę startej skórki i szczyptę Piment D ' Espelette lub gorącej papryki. Posmakuj i popraw przyprawę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Jogurt GreckiJogurt Grecki
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
15
Wlać ten sos do miski warzyw i homara. Delikatnie wymieszaj, a następnie rozprowadź tę mieszaninę w skorupach pół ogonów i pół głów.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Ułóż na naczyniu i utrzymuj zimno do podania.
17
Przedruk za zgodą Nature: Simple, Healthy, and Good by Alain Ducasse, © 2009 Rizzoli International Publications, Inc.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine Louis Moreau Chablis. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Moreau Chablis
Domaine Louis Moreau Chablis
Chablis osiąga swój charakterystyczny mineralny charakter dzięki chłodnemu północnemu klimatowi i wysoko wapiennej glebie. Domaine Louis Moreau Chablis jest owocowy i żywy, z nutami kwiatowymi i nutami jabłka i gruszki. Jasna kwasowość, mineralność i podniebienie zrównoważone przez okrągłość i finezję.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn