Gotowane pomarańcze z kandyzowaną skórką i imbirem

Gotowane pomarańcze z kandyzowaną skórką i imbirem
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 266 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.52 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, imbir, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowane szparagi z gotowanym jajkiem, Parmigiano i skórką z cytryny, Pięciopalczaste ciasteczka z kandyzowanymi pomarańczami, oraz Ciasto Czekoladowo-Cytrusowe Z Kandyzowanymi Pomarańczami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać imbir i podzielić na dwie części.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
2
Kawałki pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/16 cala, następnie pokroić plastry na paski julienne o szerokości 1/8 cala i przenieść do 2-kwartowego ciężkiego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Skórkę z 3 pomarańczy wyjąć w długie szerokie paski za pomocą obieraczki do warzyw, usuwając biały pestkę z Skórki nożem do parkowania i dodać do imbiru na patelni. Napełnij patelnię trzy czwarte zimną wodą i zagotuj. Gotować 1 minutę, następnie odcedzić na sitku. Powrót skórkę i imbir do patelni i dolewać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
SitoSito
PatelniaPatelnia
4
Odcedzić skórkę i imbir. Powtórzyć Gotowanie z większą ilością zimnej wody przez kolejne 10 minut, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
WodaWoda
5
W rondlu zagotować 1 1/2 szklanki wody, 1 szklankę cukru i sól, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać skórkę i imbir i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż skórka i imbir są całkowicie przezroczyste i syrop jest zagęszczony, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
SyropSyrop
7
Odcedzić kandyzowaną skórkę i imbir na sitku, wyrzucając syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
8
Tymczasem wyciąć 1/2 cala od góry i dołu wszystkich pomarańczy ostrym nożem, odsłaniając owoce na obu końcach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Obrać skórkę i rdzeń z boków (nie pozostawiając białych części) nożem do parkowania, przycinając owoce, jeśli są duże (ale zachowują pomarańczowy Kształt) do szerokości 2 1/2 do 2 3/4 cala na środku. Odrzuć ozdoby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
Przynieś wino, sok pomarańczowy, 1/2 Puchar Grand Marnier, i pozostały cukier puchar do wrzenia w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
CukierCukier
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj pomarańcze, układając w 1 warstwę i gotuj na wolnym ogniu, przykryte ciasną pokrywką, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
12
Pomarańcze przełożyć łyżką szczelinową do naczynia do serwowania, odwracając je (tak aby syrop pokrywał pomarańcze).
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
13
Dodaj kandyzowaną skórkę i imbir do syropu i gotuj na umiarkowanym ogniu, odsłonięte, aż syrop zgęstnieje i mieszaninę zmniejsza się do około 1 1/4 szklanki, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
SyropSyrop
14
Wyjąć z ognia i wymieszać pozostałe 2 łyżki stołowe Grand Marnier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
15
Gdy pomarańcze są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokrój każdą poprzecznie na trzecie na desce do krojenia, a następnie złóż "w całości" w naczyniu do serwowania. Mieszanka łyżki skórki, w tym syrop, na pomarańczach, układając skórki i imbir dekoracyjnie na nich. Pomarańcze schłodzić w naczyniu do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
ImbirImbir
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
16
Tuż przed podaniem, łyżka syropu w naczyniu na pomarańcze do Płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
17
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
1
Pomarańcze można schłodzić do 1 dnia, przykryć luźno (najlepiej odwróconą dużą miseczką) po 1 godzinie. Łyżka syropu na pomarańczy ponownie tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn