Gotowane pomarańcze z kandyzowaną skórką i imbirem
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 266 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.52 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, imbir, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowane szparagi z gotowanym jajkiem, Parmigiano i skórką z cytryny, Pięciopalczaste ciasteczka z kandyzowanymi pomarańczami, oraz Ciasto Czekoladowo-Cytrusowe Z Kandyzowanymi Pomarańczami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać imbir i podzielić na dwie części.
Kawałki pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/16 cala, następnie pokroić plastry na paski julienne o szerokości 1/8 cala i przenieść do 2-kwartowego ciężkiego rondla.
Skórkę z 3 pomarańczy wyjąć w długie szerokie paski za pomocą obieraczki do warzyw, usuwając biały pestkę z Skórki nożem do parkowania i dodać do imbiru na patelni. Napełnij patelnię trzy czwarte zimną wodą i zagotuj. Gotować 1 minutę, następnie odcedzić na sitku. Powrót skórkę i imbir do patelni i dolewać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 10 protokół.
Odcedzić skórkę i imbir. Powtórzyć Gotowanie z większą ilością zimnej wody przez kolejne 10 minut, a następnie odcedzić.
W rondlu zagotować 1 1/2 szklanki wody, 1 szklankę cukru i sól, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać skórkę i imbir i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż skórka i imbir są całkowicie przezroczyste i syrop jest zagęszczony, 15 do 20 minut.
Odcedzić kandyzowaną skórkę i imbir na sitku, wyrzucając syrop.
Tymczasem wyciąć 1/2 cala od góry i dołu wszystkich pomarańczy ostrym nożem, odsłaniając owoce na obu końcach.
Obrać skórkę i rdzeń z boków (nie pozostawiając białych części) nożem do parkowania, przycinając owoce, jeśli są duże (ale zachowują pomarańczowy Kształt) do szerokości 2 1/2 do 2 3/4 cala na środku. Odrzuć ozdoby.
Przynieś wino, sok pomarańczowy, 1/2 Puchar Grand Marnier, i pozostały cukier puchar do wrzenia w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować 3 protokół.
Dodaj pomarańcze, układając w 1 warstwę i gotuj na wolnym ogniu, przykryte ciasną pokrywką, 10 minut.
Pomarańcze przełożyć łyżką szczelinową do naczynia do serwowania, odwracając je (tak aby syrop pokrywał pomarańcze).
Dodaj kandyzowaną skórkę i imbir do syropu i gotuj na umiarkowanym ogniu, odsłonięte, aż syrop zgęstnieje i mieszaninę zmniejsza się do około 1 1/4 szklanki, 10 do 15 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać pozostałe 2 łyżki stołowe Grand Marnier.
Gdy pomarańcze są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokrój każdą poprzecznie na trzecie na desce do krojenia, a następnie złóż "w całości" w naczyniu do serwowania. Mieszanka łyżki skórki, w tym syrop, na pomarańczach, układając skórki i imbir dekoracyjnie na nich. Pomarańcze schłodzić w naczyniu do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę.
Tuż przed podaniem, łyżka syropu w naczyniu na pomarańcze do Płaszcz.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
Pomarańcze można schłodzić do 1 dnia, przykryć luźno (najlepiej odwróconą dużą miseczką) po 1 godzinie. Łyżka syropu na pomarańczy ponownie tuż przed podaniem.