Gotowane na parze niebieskie kraby z czarnym imbirowym sosem do zanurzania

Gotowane na parze niebieskie kraby z czarnym imbirowym sosem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $11.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 127g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Mieszanka żywych krabów, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pierogi warzywne na parze z sosem imbirowo-sojowym, Blue Crabs w / Chipotle & Lime Brown Butter Sauce, oraz Mama najlepszy sos do maczania na parze Karczoch.
Instrukcje
Doprowadzić 1 1/2 cala wody do wrzenia w garnku.
Dodaj łodygi kolendry, następnie ostrożnie dodaj połowę krabów za pomocą szczypiec i wróć do wrzenia. Gotować, przykryte pokrywką, od 8 minut (dla krabów 1/4 funta) do 10 minut (dla krabów 1/3 funta) od czasu wejścia do wody. (Połamać skorupę z 1 pazura, aby sprawdzić doness; Krab mięso powinno być nieprzezroczyste.)
Przełóż kraby długimi szczypcami na duży talerz, zachowując płyn do gotowania w garnku i utrzymuj ciepło, luźno przykryte folią. Pozostałe kraby gotować w ten sam sposób.
Podczas gdy kraby gotować, wymieszać imbir (do smaku), sos sojowy, cukier, woda, ocet, i sól w małej misce, aż cukier i sól są rozpuszczone.
W razie potrzeby zanurz kraby w płynie do gotowania, aby usunąć zewnętrzne pozostałości, a następnie przenieś na inny duży talerz.
Kraby podawać na gorąco, z sosem zanurzeniowym.
* Polecamy markę Gold Plum, dostępną na rynkach azjatyckich oraz produkty Kam Man Food (212-571-0330).
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.