Gotowana Flądra Z Miętą Beurre Blanc
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanej flądry z miętą Beurre Blanc. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 321 kalorii, 32G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 49 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz szczypiorek, wino, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podeszwa Z Krwistej Pomarańczy Beurre Blanc, Beurre Blanc, oraz Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż filety rybne oskórowane bokiem na desce do krojenia. Każdy filet pokroić na pół wzdłuż, aby uzyskać 12 pasków. W małej misce wymieszać imbir, 1/4 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper.
Posypać mieszankę przypraw równomiernie na wszystkie ryby, a następnie posypać 2 Tbs. posiekanej mięty.
Zwiń każdy pasek w cewkę, zaczynając od grubszego końca i wyrównując rolkę wzdłuż ciętej krawędzi. Zabezpieczyć wykałaczką, wpychając ją w cienki koniec i przez drugą stronę.
Posypać szalotki na dnie 10-calowy patelni prosto-jednostronne saut. Ułóż cewki ryb cięcia krawędzi w dół na patelni.
Wlać wino i 1/3 szklanki wody. Włącz ciepło do średnio wysokiego i doprowadzić ciecz do gotować. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać delikatne dusić, przykryć i kłusować rybę aż do ugotowania, 4 do 8 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść rybę na ciepły talerz. Namiot z folią podczas wykańczania sosu. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować płyn, aż zmniejszy się do około 3 Tbs. (Powinien ledwo zakrywać dno patelni.)
Dodać śmietanę i gotować przez 30 sekund. Zmniejszyć ogień do niskiej i ubijać w 2 plastry zimnego masła, Pozostałe 1-1 / 2 Tbs. mięta i szczypiorek. Gdy masło jest prawie stopiony, dodać kolejny plaster i ubijać, aż w większości stopiony. Powtórzyć z pozostałym masłem, 1 plaster na raz. (Uważaj, aby nie przegrzać sosu, bo się rozdzieli.) Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usuń wykałaczki z każdego kawałka ryby.
Podawać rybę (3 sztuki w porcji) skropioną sosem. Propozycje serwowania rozpoczynają posiłek od prostej sałatki z ogrodu
Sałaty z Chaponami czosnkowymi.
29, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
3, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.