Gorąca i kwaśna zupa krewetkowa z ryżem jaśminowym
Gorąca i kwaśna zupa krewetkowa z ryżem jaśminowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 626 kalorii. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz wodę, ząbki czosnku, pomidora i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Tajskie czerwone Curry krewetki z ryżem jaśminowym, oraz SHRIMP & Vegetable Stir Fry with Jasmine Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryć ryż 1 3/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na bardzo małym ogniu przez 12 minut.
Zdjąć z ognia bez podnoszenia pokrywy i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Za pomocą widelca, puch ryż, a następnie przykryć i odstawić.
Tymczasem, w średnim rondlu, przykryć muszle krewetek z 4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzić bulion i zwrócić go do rondla.
Rozgrzać olej na małej patelni.
Dodać czosnek; gotować na małym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Dodać pokruszony czerwony pieprz. Zeskrobać olej czosnkowy do miski.
Doprowadzić bulion krewetkowy do wrzenia.
Dodać groszek śnieżny i pomidor i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę.
Dodaj krewetki i gotować tylko do nieprzezroczyste całej i zwinięte, o 1 minutę. Wymieszać w oleju czosnkowym, sos rybny, kolendra, sok z limonki, Skórka z limonki, pieprz i szalotka. Łyżka ryżu do głębokich misek, kadzi zupę nad nim i podawać.