Gorzka Czekolada - Espresso Shortbread
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj gorzkiej czekolady-Espresso Shortbread. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 9g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, cukier puder, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 56 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Espresso-czekoladowe ciasteczka kruche, Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, oraz Czekoladowe Ciasteczka Espresso.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w średniej misce; odstawić.
Masło ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie puszyste; stopniowo dodawać cukier puder, dobrze ubijając. Wymieszać suche składniki; ubijać aż do wymieszania.
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Ciasto podzielić na 3 równe porcje.
Ułożyć 2 porcje na przeciwległych końcach 1 blachy do pieczenia.
Pozostałą porcję ułożyć na drugiej blasze do pieczenia.
Przykryj porcje ciasta folią; delikatnie naciśnij lub zwiń każdą porcję ciasta w okrąg 5 1/2". Lekko przebić każdą rundę ostrym nożem na 6 lub 8 klinów.
Piec w temperaturze 325 przez 23 minuty lub do momentu, aż kruche ciasto będzie jędrne w dotyku. Delikatnie punktować każdą rundę ponownie ostrym nożem. Przesuń pergamin z blach do pieczenia na stojaki z drutu.
Niech shortbread ostygnie całkowicie na pergaminie.
Pokroić kruche pieczywo w kliny wzdłuż linii punktowanych.
Czekoladę rozpuścić osobno w małych miseczkach w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Częściowo zamocz szeroki koniec każdego kruchego klina w niesłodzonej czekoladzie.
Umieść na wyłożonej woskiem papierem galaretowatej rolce i zamrozić na krótko, aby ustawić czekoladę. Następnie częściowo zanurz drugą połowę szerokiego końca każdego klina w białej czekoladzie. Zamrozić krótko, aby ustawić białą czekoladę.