Golonki jagnięce z dyni
Jagnięce golonki z dyni może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.09 za porcję. To danie główne ma 878 kalorii, 56g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. 143 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Golonki jagnięce z białą fasolą i kabaczkiem, Gulasz z jagnięciny i dyni, oraz Pikantny gulasz jagnięcy z dyni.
Instrukcje
Brązowe sztyfty ze wszystkich stron:
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku holenderskim o grubym dnie. Doprawić jagnięce golonki solą i pieprzem, dodać je do zapiekanki i dobrze brązowo ze wszystkich stron, pracując partiami, jeśli to konieczne, około 8 minut.
Przenieś trzonki na talerz.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż w piekarniku dwa stojaki, Jeden do trzymania holenderskiego garnka do pieczenia, a drugi do trzymania blachy do pieczenia z dynią.
Podsmażyć seler, marchew, cebulę, nieobrany czosnek, dodać pastę pomidorową, dodać wino:
Dodaj nieobrane ząbki czosnku, seler, marchew i cebulę do garnka. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 8 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół.
Dodaj wino; gotuj na dużym ogniu, aż płyn będzie bardzo syropowaty, około 15 minut.
Dodać trzonki, wywar, gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka: powrót trzonki do garnka i dodać bulion i skórkę pomarańczową. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć garnek i dusić trzonki w piekarniku przez około 2 do 3 godzin, aż mięso będzie bardzo miękkie. Od czasu do czasu obracaj trzonki, gdy gotują.
Pieczone dyni: podczas gdy trzciny są gotowania, pieczenia dyni. Na dużej blasze do pieczenia wrzucić squasha z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Doprawić solą i pieprzem i piec w piekarniku (wraz z jagnięciną) przez około godzinę lub do miękkości.
Zrób gremolatę: w małej misce wymieszaj mielony czosnek z natką pietruszki i skórką z cytryny ("gremolata"). Odstawić.
Wyjąć z garnka golonki, odcedzić warzywa z sosu:
Wyjąć trzonki z piekarnika i przenieść na talerz. SOS przełożyć przez grube sitko, mocno naciskając na warzywa. Wyrzucić miąższ roślinny. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Połączyć sos, golonki, squash, i fasola: powrót sos do garnka, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie dużym ogniu.
Dodać trzciny jagnięce i squash; gotować na wolnym ogniu tylko do rozgrzania.
Dodać fasolę cannellini, przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić na kilka minut, aby umożliwić smaki do mieszania.
Łyżka warzywa i sos do dużych płytkich misek i ustawić golonki jagnięce na górze.
Udekorować gremolatą i podawać.