Golonki jagnięce z dyni

Golonki jagnięce z dyni
Jagnięce golonki z dyni może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.09 za porcję. To danie główne ma 878 kalorii, 56g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. 143 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Golonki jagnięce z białą fasolą i kabaczkiem, Gulasz z jagnięciny i dyni, oraz Pikantny gulasz jagnięcy z dyni.

Instrukcje

1
Brązowe sztyfty ze wszystkich stron: 
2
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku holenderskim o grubym dnie. Doprawić jagnięce golonki solą i pieprzem, dodać je do zapiekanki i dobrze brązowo ze wszystkich stron, pracując partiami, jeśli to konieczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Przenieś trzonki na talerz.
4
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż w piekarniku dwa stojaki, Jeden do trzymania holenderskiego garnka do pieczenia, a drugi do trzymania blachy do pieczenia z dynią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Podsmażyć seler, marchew, cebulę, nieobrany czosnek, dodać pastę pomidorową, dodać wino: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj nieobrane ząbki czosnku, seler, marchew i cebulę do garnka. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Dodaj wino; gotuj na dużym ogniu, aż płyn będzie bardzo syropowaty, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać trzonki, wywar, gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka: powrót trzonki do garnka i dodać bulion i skórkę pomarańczową. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć garnek i dusić trzonki w piekarniku przez około 2 do 3 godzin, aż mięso będzie bardzo miękkie. Od czasu do czasu obracaj trzonki, gdy gotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Pieczone dyni: podczas gdy trzciny są gotowania, pieczenia dyni. Na dużej blasze do pieczenia wrzucić squasha z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
11
Doprawić solą i pieprzem i piec w piekarniku (wraz z jagnięciną) przez około godzinę lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Zrób gremolatę: w małej misce wymieszaj mielony czosnek z natką pietruszki i skórką z cytryny ("gremolata"). Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Wyjąć z garnka golonki, odcedzić warzywa z sosu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
14
Wyjąć trzonki z piekarnika i przenieść na talerz. SOS przełożyć przez grube sitko, mocno naciskając na warzywa. Wyrzucić miąższ roślinny. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Połączyć sos, golonki, squash, i fasola: powrót sos do garnka, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
16
Dodać trzciny jagnięce i squash; gotować na wolnym ogniu tylko do rozgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
17
Dodać fasolę cannellini, przykryć i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Krem Z BrokułówZupa Krem Z Brokułów
18
Odstawić na kilka minut, aby umożliwić smaki do mieszania.
19
Łyżka warzywa i sos do dużych płytkich misek i ustawić golonki jagnięce na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
20
Udekorować gremolatą i podawać.

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Malbec, Shiraz

Jagnięce golonki można łączyć z Cabernet Sauvignon, Malbec i Shiraz. Czerwone wino z czerwonym mięsem jest dość standardowe, ale te odważne czerwone z gładszymi taninami uzupełniają delikatny smak jagnięcy. Możesz spróbować Dunn Napa Valley Cabernet Sauvignon. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 90 dolarów za butelkę.
Dunn Napa Valley Cabernet Sauvignon
Dunn Napa Valley Cabernet Sauvignon
Piękna, miękka, średnio mocna kabina, ładny różowy kwiat, syrop wiśniowy i aromaty liści śliwki. Prażone ziarna zbóż otoczone są dojrzałymi jeżynami i wiórami cedrowymi.100% Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn