Golonki jagnięce z dyni

Golonki jagnięce z dyni
Jagnięce golonki z dyni może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.09 za porcję. To danie główne ma 878 kalorii, 56g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. 143 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Golonki jagnięce z białą fasolą i kabaczkiem, Gulasz z jagnięciny i dyni, oraz Pikantny gulasz jagnięcy z dyni.

Instrukcje

1
Brązowe sztyfty ze wszystkich stron: 
2
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku holenderskim o grubym dnie. Doprawić jagnięce golonki solą i pieprzem, dodać je do zapiekanki i dobrze brązowo ze wszystkich stron, pracując partiami, jeśli to konieczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Przenieś trzonki na talerz.
4
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż w piekarniku dwa stojaki, Jeden do trzymania holenderskiego garnka do pieczenia, a drugi do trzymania blachy do pieczenia z dynią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Podsmażyć seler, marchew, cebulę, nieobrany czosnek, dodać pastę pomidorową, dodać wino: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj nieobrane ząbki czosnku, seler, marchew i cebulę do garnka. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Dodaj wino; gotuj na dużym ogniu, aż płyn będzie bardzo syropowaty, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać trzonki, wywar, gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka: powrót trzonki do garnka i dodać bulion i skórkę pomarańczową. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć garnek i dusić trzonki w piekarniku przez około 2 do 3 godzin, aż mięso będzie bardzo miękkie. Od czasu do czasu obracaj trzonki, gdy gotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Pieczone dyni: podczas gdy trzciny są gotowania, pieczenia dyni. Na dużej blasze do pieczenia wrzucić squasha z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
11
Doprawić solą i pieprzem i piec w piekarniku (wraz z jagnięciną) przez około godzinę lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Zrób gremolatę: w małej misce wymieszaj mielony czosnek z natką pietruszki i skórką z cytryny ("gremolata"). Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Wyjąć z garnka golonki, odcedzić warzywa z sosu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Wyjąć trzonki z piekarnika i przenieść na talerz. SOS przełożyć przez grube sitko, mocno naciskając na warzywa. Wyrzucić miąższ roślinny. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Połączyć sos, golonki, squash, i fasola: powrót sos do garnka, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
16
Dodać trzciny jagnięce i squash; gotować na wolnym ogniu tylko do rozgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
17
Dodać fasolę cannellini, przykryć i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Krem Z BrokułówZupa Krem Z Brokułów
18
Odstawić na kilka minut, aby umożliwić smaki do mieszania.
19
Łyżka warzywa i sos do dużych płytkich misek i ustawić golonki jagnięce na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
20
Udekorować gremolatą i podawać.

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Malbec, Shiraz

Jagnięce golonki można łączyć z Cabernet Sauvignon, Malbec i Shiraz. Czerwone wino z czerwonym mięsem jest dość standardowe, ale te odważne czerwone z gładszymi taninami uzupełniają delikatny smak jagnięcy. Możesz spróbować Dunn Napa Valley Cabernet Sauvignon. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 90 dolarów za butelkę.
Dunn Napa Valley Cabernet Sauvignon
Dunn Napa Valley Cabernet Sauvignon
Piękna, miękka, średnio mocna kabina, ładny różowy kwiat, syrop wiśniowy i aromaty liści śliwki. Prażone ziarna zbóż otoczone są dojrzałymi jeżynami i wiórami cedrowymi.100% Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn