Golden Crisp daikon ciasto z pikantnym ziołowym sosem sojowym

Golden Crisp daikon ciasto z pikantnym ziołowym sosem sojowym
Jeśli 1,12 zł za porcję spada w budżecie, Golden Crisp ciasto Daikon z pikantnym ziołowym sosem sojowym może być niesamowite bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 295 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka daikon, sos sojowy, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Sojowym, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka.

Instrukcje

1
Dopasuj procesor z tarczą kratową o dużym otworze. Pracując z kilkoma kawałkami daikon na raz, umieść kawałki daikon w rurze zasilającej i przetwarzaj, aż będą grubo starte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
2
Przenieś daikon do miski. Wymień dysk kraty w procesorze na metalowe ostrze. Zwróć daikon do procesora i drobno posiekaj, używając zakrętów on / off.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ciepła ciężka duża patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj kostki kiełbasy na patelni i smażyć, aż tłuszcz renders i kiełbasa Brązy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj zieloną cebulę i suszone krewetki; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki SuszoneKrewetki Suszone
Zielona CebulaZielona Cebula
6
Dodać daikon z sokami i 1/2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować, aż daikon będzie miękki, a płyn prawie odparuje, często mieszając, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
WodaWoda
7
Tymczasem Spryskaj patelnię o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
8
Ubić mąkę ryżową i pozostałe 1 szklanka wody w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Wymieszać mieszaninę daikon. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Mieszaninę daikon rozprowadzić równomiernie na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść patelnię na bambusowym stojaku na parownik nad wokiem wypełnionym do połowy gotującą się wodą lub na metalowym stojaku ustawionym nad gotującą się wodą w garnku. Przykryć pokrywką; para na średnim ogniu, aż ciasto zostanie ustawione i twarde w dotyku, od czasu do czasu dodając więcej wody do wok lub garnka w razie potrzeby, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
GarnekGarnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Wyjąć patelnię z parownika; ostudzić ciasto na patelni 1 godzinę. Przykryć i schłodzić ciasto daikon na patelni na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
W małej misce ubić sos sojowy i olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodaj kolendrę, imbir z sokami, i chiles lub gorącym sosem chili; wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
ImbirImbir
15
Wymieszać mieszaninę imbiru w mieszaninę sosu sojowego. Czy z wyprzedzeniem daikon ciasto i sos mogą być wykonane 2 dni wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
ImbirImbir
SOSSOS
16
Uruchom mały nóż wokół ciasta daikon poluzować. Odwróć na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
17
Pokrój ciasto na plastry o grubości 1/2 cala (nie kliny), a następnie pokrój każdy plaster w poprzek na kawałki o długości 2 cali.
18
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać plastry ciasta daikon na patelni i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy, dodając więcej oleju na patelni dla każdej partii w razie potrzeby, o 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Przenieść plastry na talerz.
20
Posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
21
Podawać ziołowy sos sojowy obok do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn