Golden Crisp daikon ciasto z pikantnym ziołowym sosem sojowym
Jeśli 1,12 zł za porcję spada w budżecie, Golden Crisp ciasto Daikon z pikantnym ziołowym sosem sojowym może być niesamowite bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 295 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka daikon, sos sojowy, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Sojowym, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka.
Instrukcje
1
Dopasuj procesor z tarczą kratową o dużym otworze. Pracując z kilkoma kawałkami daikon na raz, umieść kawałki daikon w rurze zasilającej i przetwarzaj, aż będą grubo starte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
2
Przenieś daikon do miski. Wymień dysk kraty w procesorze na metalowe ostrze. Zwróć daikon do procesora i drobno posiekaj, używając zakrętów on / off.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Ciepła ciężka duża patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj kostki kiełbasy na patelni i smażyć, aż tłuszcz renders i kiełbasa Brązy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj zieloną cebulę i suszone krewetki; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki Suszone
Zielona Cebula
6
Dodać daikon z sokami i 1/2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować, aż daikon będzie miękki, a płyn prawie odparuje, często mieszając, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Woda
7
Tymczasem Spryskaj patelnię o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
8
Ubić mąkę ryżową i pozostałe 1 szklanka wody w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Wymieszać mieszaninę daikon. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mąka Ryżowa
Rzodkiewka Daikon
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
9
Mieszaninę daikon rozprowadzić równomiernie na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Umieść patelnię na bambusowym stojaku na parownik nad wokiem wypełnionym do połowy gotującą się wodą lub na metalowym stojaku ustawionym nad gotującą się wodą w garnku. Przykryć pokrywką; para na średnim ogniu, aż ciasto zostanie ustawione i twarde w dotyku, od czasu do czasu dodając więcej wody do wok lub garnka w razie potrzeby, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
Garnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Wyjąć patelnię z parownika; ostudzić ciasto na patelni 1 godzinę. Przykryć i schłodzić ciasto daikon na patelni na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
W małej misce ubić sos sojowy i olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
13
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Dodaj kolendrę, imbir z sokami, i chiles lub gorącym sosem chili; wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Chili
Kolendra
Papryka Chili
Imbir
15
Wymieszać mieszaninę imbiru w mieszaninę sosu sojowego. Czy z wyprzedzeniem daikon ciasto i sos mogą być wykonane 2 dni wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Rzodkiewka Daikon
Imbir
SOS
16
Uruchom mały nóż wokół ciasta daikon poluzować. Odwróć na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Nóż
17
Pokrój ciasto na plastry o grubości 1/2 cala (nie kliny), a następnie pokrój każdy plaster w poprzek na kawałki o długości 2 cali.
18
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać plastry ciasta daikon na patelni i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy, dodając więcej oleju na patelni dla każdej partii w razie potrzeby, o 5 minut na stronę.