Gofry Pancetta i cynamon
Pancettan i cynamonowe gofry mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 415 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Jeśli masz pancetta, sól koszerna, orzechy włoskie i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Gofry cynamonowo-kukurydziane z syropem jabłkowo-cynamonowym, Gofry jabłkowo-cynamonowe z syropem cynamonowym, oraz Zapiekanka Pancetta & Cinnamon Ricotta.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Gofrownica belgijska lub konwencjonalna
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż orzechy włoskie w równej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec przez 10 do 12 minut, aż tosty. Odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej i lekko nasmaruj gofrownicę.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, aż brązowy i chrupiące, o 3 do 5 protokół.
Przenieś pancettę na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia, aby ostygła.
W dużej misce do mieszania połączyć mieszankę wafli, jajka, olej roślinny, wodę, cynamon i sól. Używając trzepaczki, zmiksuj składniki, aż będą gładkie. Wmieszaj pancettę.
Wlać ciasto, używając ilości zalecanej przez producenta gofrownicy, do rozgrzanej gofrownicy. Gotować gofry przez 3 do 4 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Umieść gofry na talerzach.
Posypać posiekanymi orzechami włoskimi i skropić syropem klonowym.