Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, gofry mokkowe z syropem mogą być super wegetariańskim przepisem na lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 9 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,82 USD za porcję. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieczenia kakao, masła, jajek i mleka. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 34%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują gofry z syropem z dwóch jagód, bezglutenowe gofry mokka i gofry mokka z ciemnej czekolady.
Instrukcje
1
Rozpuść granulki kawy we wrzącej wodzie. W międzyczasie w dużej misce wymieszaj mąkę, kakao i cukier. W małej misce wymieszaj jajka, mleko, masło, wanilię i mieszankę kawową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa Rozpuszczalna
Wanilia
3 łyżki Jasnego Cukru Muscovado
Kawa
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Cukier
Woda
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj do suchych składników; mieszaj tylko do połączenia.
3
Piec w nagrzanej gofrownicy według wskazówek producenta, aż się zarumienią. W międzyczasie w małym rondlu podgrzej syrop klonowy. Rozpuść granulki kawy we wrzącej wodzie; wmieszać do syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa Rozpuszczalna
Syrop Klonowy
Spryskaj Ekstrakt Waniliowy
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Mieszanki Sera Romano