Gofry maślane z sosem wiśniowo-migdałowym
Gofry maślane z sosem wiśniowo-migdałowym to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 907 kalorii, 12g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz konfitury wiśniowe, cukier, proszek do pieczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gofry maślane z sosem wiśniowo-migdałowym, Gofry maślane z sosem wiśniowo-waniliowym, oraz Gofry maślane z domowym sosem truskawkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mrożone wiśnie i konserwy w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia overmedium-wysokie ciepło, mieszając, aż cherriesbegin do rozmrożenia i tworzą soki. Gotuj łagodnie SOS until lekko zgęstnieje, około 3 minut.
Usuń sos z ognia; wymieszaj ekstrakt z migdałów.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Mąkę,cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać.
Ubij w maślance, a następnie 6 łyżek roztopionego masła.
Gofrownica ciepła zgodnie z instrukcją producenta.
Szczotka Gofrownica siatek lekko po obu stronach z niektórych pozostałych stopionychbutter.
Wlać 1/2 szklanki (lub więcej) ciasto waflowe (w zależności od wielkości siatki gofrownicy) overeach siatki. Zamknij gofrownicę i gotuj, aż potrawy będą chrupiące i złote po obu stronach.
Przenieś gofry do stojaka ustawionego nad arkuszem do pieczenia i utrzymaj ciepło w piekarniku. Gotowanie z pozostałym cieście, szczotkowanie żelazka z roztopionym masłem między batonami w razie potrzeby.
Umieść gofry na talerzach. Wierzch polać sosem śmietanowo-wiśniowym.