Gofry Gryczane
Przepis gofry gryczane mogą być wykonane w około 35 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 496 kalorii, 13g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz podgrzewany syrop klonowy, cynamon, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako śniadanie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Gofry Gryczane, Gofry Belgijskie Gryczane, oraz Wafle Z Kaszą Gryczaną Truskawkową.
Instrukcje
Włącz gofrownicę, ubijaj suche składniki: włącz gofrownicę z ustawieniem na średnim. W dużej misce wymieszać mąkę gryczaną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cynamon.
Białka umieścić w średniej misce i ubić mikserem ręcznym lub trzepaczką do jaj.
Posypać cukrem jak ubić białka. Beat białka jaj, aż masz miękkie szczyty.
W średniej misce ubić żółtka, roztopione masło, jogurt, mleko i wodę.
Wlać mieszaninę jogurtu / mleka / masła / jajka do mieszanki mąki gryczanej i mieszać, aż się połączy. Nie szkodzi, jeśli jest trochę grudkowaty.
Złożyć białka: wymieszać jedną trzecią ubitych białek do ciasta, aż do całkowitego włączenia. Delikatnie złóż Pozostałe ubite białka do ciasta, aż się połączą, i nie ma smug białek. Bądź delikatny, aby nie opróżniać białek zbyt mocno.
Zrób gofry: kiedy Gofrownica jest gotowa, pracując partiami, wlej lub łyżką ciasto do studni, aż prawie dotrą do krawędzi. Będziesz wiedział, jeśli zbyt wypełniłeś, ponieważ ciasto wyleje się z gofrownicy. Nic się nie stało, ale jest trochę bałagan.
Lubię smarować wnętrze mojej gofrownicy odrobiną masła, aby ułatwić wyjmowanie gofrów.
Gotuj, aż wskaźnik gofrownicy wskaże, że gofry są gotowe, lub poczekaj, aż para przestanie wyrastać z gofrownicy. Delikatnie wyciągnij gofry widelcem.
Jak zrobić partie, ciasto może zagęścić, gdy siedzi. Jeśli chcesz, przerzedź to trochę wodą.
Uzyskanie właściwej równowagi jest tutaj kluczowe. Lekko rumiane oznacza, że gofry będą puszyste, ale nie chrupiące. Ciemnobrązowy oznacza, że gofry mogą być chrupiące, ale w środku trochę suche. To zależy od Twoich preferencji i gofrownicy. Być może będziesz musiał poeksperymentować z kilkoma testowymi goframi, aby zobaczyć, co działa najlepiej dla ciebie.
Podawać z masłem, rozgrzanym syropem klonowym i świeżymi jagodami.