Przepis gofry gryczane mogą być wykonane w około 35 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 496 kalorii, 13g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz podgrzewany syrop klonowy, cynamon, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako śniadanie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Gofry Gryczane, Gofry Belgijskie Gryczane, oraz Wafle Z Kaszą Gryczaną Truskawkową.
Instrukcje
1
Włącz gofrownicę, ubijaj suche składniki: włącz gofrownicę z ustawieniem na średnim. W dużej misce wymieszać mąkę gryczaną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Gryczana
Groch Fioletowy
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Białka umieścić w średniej misce i ubić mikserem ręcznym lub trzepaczką do jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Posypać cukrem jak ubić białka. Beat białka jaj, aż masz miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
3
W średniej misce ubić żółtka, roztopione masło, jogurt, mleko i wodę.
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
2
Złożyć białka: wymieszać jedną trzecią ubitych białek do ciasta, aż do całkowitego włączenia. Delikatnie złóż Pozostałe ubite białka do ciasta, aż się połączą, i nie ma smug białek. Bądź delikatny, aby nie opróżniać białek zbyt mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3
Zrób gofry: kiedy Gofrownica jest gotowa, pracując partiami, wlej lub łyżką ciasto do studni, aż prawie dotrą do krawędzi. Będziesz wiedział, jeśli zbyt wypełniłeś, ponieważ ciasto wyleje się z gofrownicy. Nic się nie stało, ale jest trochę bałagan.
Gotuj, aż wskaźnik gofrownicy wskaże, że gofry są gotowe, lub poczekaj, aż para przestanie wyrastać z gofrownicy. Delikatnie wyciągnij gofry widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
6
Jak zrobić partie, ciasto może zagęścić, gdy siedzi. Jeśli chcesz, przerzedź to trochę wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Uzyskanie właściwej równowagi jest tutaj kluczowe. Lekko rumiane oznacza, że gofry będą puszyste, ale nie chrupiące. Ciemnobrązowy oznacza, że gofry mogą być chrupiące, ale w środku trochę suche. To zależy od Twoich preferencji i gofrownicy. Być może będziesz musiał poeksperymentować z kilkoma testowymi goframi, aby zobaczyć, co działa najlepiej dla ciebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
1
Podawać z masłem, rozgrzanym syropem klonowym i świeżymi jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania