Gofry dyniowe maślane z jabłkami i syropem jabłkowym

Gofry dyniowe maślane z jabłkami i syropem jabłkowym
Maślane gofry z dyni z jabłkami i syropem jabłkowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 91 centów za porcję. Jeśli masz zmielony cynamon, jabłka i syrop, proszek do pieczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gofry dyniowe maślane z jabłkami i syropem jabłkowym, Gofry z dyni na noc w / Tostowane masło orzechowe, Syrop z cydru + przyprawione jabłka, oraz Gofry jabłkowo-cynamonowe z syropem jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować jabłka i syrop: rozpuścić 6 łyżek. masło w 12-calowym. nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj miód, 2 łyżeczki. sok z cytryny, 1/4 łyżeczki. cynamon i jabłka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą lekko szkliwione i lekko zmiękną, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MiódMiód
3
Tymczasem w średnim rondlu ubijamy razem 3/4 łyżeczki. cynamon, cukier i skrobia kukurydziana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj jabłecznik i 5 łyżeczek. sok z cytryny i trzepaczka do połączenia. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, często mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia i ubić 3 łyżki. masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Zrobić gofry: w średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier, imbir, gałkę muszkatołową i cynamon. W innej średniej misce, ubić żółtka do bladożółtej; ubić olej, maślankę i dynię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
żółtko Jajażółtko Jaja
CynamonCynamon
DyniaDynia
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
W misce miksera stojącego wyposażonego w trzepaczkę balonową ubijać białka, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać mieszaninę żółtka do mieszaniny mąki, mieszając, aby połączyć. Delikatnie ułożyć białka aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Rozgrzej gofrownicę i pokryj ją sprayem z oleju do gotowania. Chochla 1 szklanka ciasta (lub ilość kierowana przez gofrownicę) na gorącym żelazku, rozłożenie łopatką, i gotować, aż ładnie rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
SzpatułkaSzpatułka
ChochlaChochla
11
Przenieść gofry bezpośrednio do regału piekarnika. Powtórz z pozostałym ciasto. W międzyczasie podgrzej jabłka i syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Gofry podzielić na sekcje, podzielić na 8 talerzy, a na wierzchu jabłka i syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SyropSyrop
13
Podawać pozostały syrop na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop

Składniki

3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniefiltrowany cydr jabłkowy lub sok jabłkowyniefiltrowany cydr jabłkowy lub sok jabłkowy16krewetki i żyłkiJabłka i syropJabłka i syrop12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy93 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło, podzielonemasło, podzielone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia konserwowaDynia konserwowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon, podzielonycynamon, podzielony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2largesSłodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka16krewetki i żyłkiGofryGofry6tarta gotowania jabłka, takie jak Pippin lub Granny Smith, obrane, rdzeni, i plastry 1/4 W. grubetarta gotowania jabłka, takie jak Pippin lub Granny Smith, obrane, rdzeni, i plastry 1/4 W. grube1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami7Batoniki toffi Heathświeży sok z cytryny, podzielonyświeży sok z cytryny, podzielony1Batoniki toffi Heathsól do obramowania szkłasól do obramowania szkła1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn