Gofry dyniowe maślane z jabłkami i syropem jabłkowym
Maślane gofry z dyni z jabłkami i syropem jabłkowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 91 centów za porcję. Jeśli masz zmielony cynamon, jabłka i syrop, proszek do pieczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gofry dyniowe maślane z jabłkami i syropem jabłkowym, Gofry z dyni na noc w / Tostowane masło orzechowe, Syrop z cydru + przyprawione jabłka, oraz Gofry jabłkowo-cynamonowe z syropem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotować jabłka i syrop: rozpuścić 6 łyżek. masło w 12-calowym. nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu.
Dodaj miód, 2 łyżeczki. sok z cytryny, 1/4 łyżeczki. cynamon i jabłka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą lekko szkliwione i lekko zmiękną, około 10 minut.
Tymczasem w średnim rondlu ubijamy razem 3/4 łyżeczki. cynamon, cukier i skrobia kukurydziana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cynamon
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
4
Dodaj jabłecznik i 5 łyżeczek. sok z cytryny i trzepaczka do połączenia. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, często mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jabłecznik
Sok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Zdjąć z ognia i ubić 3 łyżki. masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Zrobić gofry: w średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier, imbir, gałkę muszkatołową i cynamon. W innej średniej misce, ubić żółtka do bladożółtej; ubić olej, maślankę i dynię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Maślanka
żółtko Jaja
Cynamon
Dynia
Imbir
Gałka Muszkatołowa
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
W misce miksera stojącego wyposażonego w trzepaczkę balonową ubijać białka, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać mieszaninę żółtka do mieszaniny mąki, mieszając, aby połączyć. Delikatnie ułożyć białka aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
żółtko Jaja
Mąka Uniwersalna
9
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Rozgrzej gofrownicę i pokryj ją sprayem z oleju do gotowania. Chochla 1 szklanka ciasta (lub ilość kierowana przez gofrownicę) na gorącym żelazku, rozłożenie łopatką, i gotować, aż ładnie rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
Szpatułka
Chochla
11
Przenieść gofry bezpośrednio do regału piekarnika. Powtórz z pozostałym ciasto. W międzyczasie podgrzej jabłka i syrop.