Goan Shrimp Curry
Goan Shrimp Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 60 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 44 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka imbiru, oleju roślinnego, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dziś Kolacja: Goan Shrimp Curry, Goan Wołowina Curry, oraz Goan Fish Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni nonstick, gotować suszone chiles, kokos, kolendra i kminek na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelnią, aż kokosowy zaczyna brązowieć, 1 minuta; przenieść do blendera.
Dodać imbir, czosnek, tamarynd i 1/2 szklanki wody i puree.
W tej samej patelni, rozgrzać olej.
Dodaj cebulę i jalapeos i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż cebula jest złoty kolor, o 3 protokół.
Dodać puree i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj krewetki i gotować na umiarkowanie małym ogniu, obracając kilka razy, aż tylko biały w całym, o 2 protokół.
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z octem. Doprawić solą i podawać od razu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.