Gnocchi ziemniaczane z sosem cytrynowo-tymiankowym
Gnocchi ziemniaczane z sosem cytrynowo-tymiankowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytrynową, sól koszerną, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Mascarpone I Cytrynowe Gnocchi Z Sosem Maślano-Tymiankowym, Gnocchi Z Tymiankiem Cytrynowym, oraz Słodkie ziemniaczane Gnocchi z masłem tymiankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki przebić widelcem; piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę lub do miękkości. Lekko schłodzić. Obrać ziemniaki; wyrzucić Skórki. Naciśnij gotowane ziemniaki przez ricer ziemniaków do dużej miski. Zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki i łyżki; wyrównać nożem.
Połączyć ziemniaki, mąkę i 3/4 łyżeczki soli. Dobrze wymieszać, aby uformować ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść na gładką masę. Podziel ciasto na 4 równe porcje, kształtując każdą porcję w linę o długości 20 cali.
Wytnij każdą linę na 20 (1-calowych) kawałków; rzuć każdy kawałek w piłkę. Pracując z 1 kawałkiem ciasta na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), kciukiem, zwiń kawałek ciasta w dół palców lekko posypanego mąką widelca(gnocchi będzie miał grzbiety z 1 strony i wcięcie z drugiej).
Umieścić gnocchi na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić.
Przynieś 1 galon wody i 1 łyżeczkę soli, aby zagotować w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj połowę gnocchi do wrzącej wody; gotuj gnocchi przez 1 1/2 minuty lub do końca (gnocchi wypłynie na powierzchnię).
Wyjmij gnocchi łyżką szczelinową i umieść w durszlaku, aby osuszyć. Powtórz procedurę z pozostałymi gnocchi.
Rozgrzać masło i oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki na patelni; gotować przez 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu (nie brązowieć). Wymieszaj skórkę z cytryny, tymianek, sok i szczyptę soli.
Połączyć mieszaninę masła, gnocchi, ser, i pieprz w dużej misce; wrzucić delikatnie do herbu.