Gnocchi z kiełbasą z kurczaka, papryką i koprem włoskim
Gnocchi z kiełbasą z kurczaka, papryką i koprem włoskim może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 302 kalorie, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.14 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, koper włoski, pietruszkę płaską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gnocchi z koprem włoskim i kiełbasą, Brokuły z koprem włoskim i czerwoną papryką, oraz Dziki ryż z papryką i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować gnocchi zgodnie ze wskazówkami opakowania, pomijając sól i tłuszcz.
Osuszyć gnocchi w durszlaku nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania. Trzymaj gnocchi w cieple.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kiełbasę na patelni; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Usuń kiełbasę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Rozgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oleju na patelni.
Dodaj koper włoski, papryka, i cebula na patelnię; gotować 13 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj kiełbasę, gnocchi, ser, czarny pieprz i zarezerwowany płyn do gotowania na patelnię; gotować 1 minutę lub aż ser topi się, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.