Gnocchi w maśle szałwiowym
Gnocchi in Sage Butter to wegetariański przepis lakto ovo na 4 porcje. Za 36 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 235 kalorii . Dobrze sprawdza się jako tania przystawka. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup ziemniaki rdzawe, zmieloną gałkę muszkatołową, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt wybitną ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Gnocchi buraczane ze stekiem i sosem z brązowego masła , ravioli z brązowym masłem i szałwią oraz fusilli z pieczoną dynią delicata i świeżym brązowym masłem z szałwią są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Na ciepłym palniku lub bardzo małym ogniu mieszaj ziemniaki przez 1-2 minuty lub do momentu odparowania pary. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub sitko do małej miski; lekko ostudź. W holenderskim piekarniku doprowadź do wrzenia 3 qt. wody.
Za pomocą widelca zrób dołek w ziemniakach.
Posyp ziemniaki mąką i włóż do dołka.
Ubić jajko, sól i gałkę muszkatołową; wlać do studzienki. Mieszać, aż się połączą. Zagnieść 10-12 razy, tworząc miękkie ciasto.
Podziel ciasto na cztery porcje. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj porcje na wałki o grubości 1/2 cala; pokrój na kawałki o grubości 3/4 cala. Dociśnij i rozwałkuj każdy kawałek lekko posypanym mąką widelcem. Gotuj gnocchi we wrzącej wodzie partiami przez 30-60 sekund lub do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.
Wyjmij przez sitko i trzymaj w cieple.
W dużym, ciężkim rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu przez 3 minuty.
Dodaj czosnek i szałwię; smaż przez 1–2 minuty lub do momentu, aż masło i czosnek nabiorą złotego koloru.
Dodaj gnocchi i delikatnie wymieszaj.