Gnocchi cioci Izzy z dwoma sosami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Gnocchi cioci Izzy z dwoma sosami. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ziemniaki russet, szalotka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gdzie jest Waldorf? Sałatka z epickim sosem mojego przyjaciela Izzy, Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, oraz Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj całe ziemniaki, aż będą miękkie (około 45 minut). Jeszcze ciepłe, obrać i przejść przez młyn warzywny na czystą deskę makaronu.
Przynieś 6 litrów wody do zagotowania w dużym garnku do spaghetti. Przygotuj lodową kąpiel z 6 szklankami lodu i 6 szklankami wody w pobliżu garnka do spaghetti.
Zrobić dobrze w środku ziemniaków i posypać mąką, używając całej mąki.
Jajko i sól umieścić na środku dobrze i za pomocą widelca, wymieszać z mąką i ziemniakami, tak jak zrobić normalny makaron. Po wymieszaniu jajka należy połączyć ciasto, delikatnie ugniatając, aż uformuje się kulka. Ugniataj delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka będzie sucha w dotyku.
Rzuć piłkę Baseball wielkości ciasta na kołki o średnicy 3/4 cala i pokroić kołki na 1-calowe kawałki. Przesuń kawałki z widelca lub wklęsłej strony tarki do sera, aż kołek zostanie zakończony. Wrzucić te kawałki do wrzącej wody i gotować, aż unoszą się (około 1 minuty). W międzyczasie kontynuuj z pozostałym ciastem, formując kołki, krojąc na 1-calowe kawałki i odsuwając widelec. Gdy gnocchi unoszą się na wierzch wrzącej wody, wyjmują je do łaźni lodowej. Kontynuuj, aż wszystkie zostaną schłodzone. Pozwól gnocchi siedzieć kilka minut w łaźni lodowej przed opróżnieniem ich z lodu i wody. Wrzucić schłodzone gnocchi z 1/2 szklanki oleju rzepakowego i przechowywać w lodówce do 48 godzin, aż będzie gotowy do podania.
Na patelni saute rozgrzać 1 łyżkę masła na średnim ogniu, aż się spieni.
Dodać posiekaną szalotkę i gotować, aż szalotki są miękkie i przezroczyste.
Dodać grzyby i odstawić, nie mieszając, aż wydadzą swoje soki. Grzyby wrzucić i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj posiekany tymianek i kontynuuj gotowanie, aż grzyby będą miękkie i złociste, o 7 minut więcej.
Dodać pozostałe masło i 1/4 szklanki wody do gotowania (jeśli porcja z makaronem lub gnocchi).
Ubij razem, gdy masło topi się, tworząc zemulgowany SOS.
Dodać gotowane gnocchi na patelni, gdy sos jest emulgowany i gorący. Wrzuć szybko, aby połączyć i podgrzać, chociaż, około 1 minuty, a następnie podawać natychmiast.
Podczas gdy makaron gotuje, roztopić masło w 12 do 14-calowy rondel, aż pieni się i ustępuje.
Dodać 2 do 4 łyżek wody do gotowania makaronu i ubijać do emulgowania sosu.
Dodać liście szałwii i wrzucić na 1 minutę, aby nasycić masło smakiem szałwii.
Odcedzić makaron i dodać patelnię. Wrzucić na dużym ogniu, aby pokryć makaron z sosem i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo