Gnocchi Bolognese z ricottą

Gnocchi Bolognese z ricottą
Gnocchi Bolognese z ricottą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na sos. Na 6,19 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2137 kalorii, 41g białka, oraz 91 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, tymianku, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Podobne przepisy to Gnocchi bolognese ze szpinakiem, Gnocchi Bolognese Bake, oraz Słodkie ziemniaczane gnocchi z bolognese.

Instrukcje

1
W rondlu na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek i podgrzej do granicy palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać zmielone mięso i gotować, mieszając, przez 2 minuty. Zmniejszyć ogień do średniej i nadal mieszać i gotować, aż mięso jest średnio dobrze, o 5 protokół. Następnie rozpuścić patelnię z winem, mieszając i skrobając. Następnie dodać cebulę i nadal gotować, aż dobrze ugotowane off, dodatkowe 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Do tej samej patelni dodać czerwony sos, tymianek, czosnek i sól i pieprz do smaku. Nadal gotować na średnim ogniu, aż sos dojdzie do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj śmietanę i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5
Dodać gotowane gnocchi i wymieszać z łyżką, aby sos do pokrycia gnocchi. To zajmie 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Aby służyć, łyżka sosu gnocchi do miski, top z ricottą i zakończyć parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
GnocchiGnocchi
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Gnocchi w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn