Gnocchi al Ragu di Seppie (pierogi ziemniaczane z mątwą Ragu)

Gnocchi al Ragu di Seppie (pierogi ziemniaczane z mątwą Ragu)
Przepis Gnocchi al Ragu di Seppie (pierogi ziemniaczane z Mątwy Ragu) jest gotowy w około 2 godziny i 1 minutę i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1069 kalorii, 52g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 8,02 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Chrupiące ziemniaczane Gnocchi z Pastrami Ragu, oraz Słodkie ziemniaczane Gnocchi z Ragu wieprzowym.

Instrukcje

1
Przygotuj gnocchi zgodnie z przepisem i trzymaj w oleju, aż będziesz gotowy do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj czosnek i cebulę i pot 6 minut, aż miękkie i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać tymianek i mątwy i zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Gotować, regularnie mieszając, jeszcze przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MątwyMątwy
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Dodać wino i sól i pieprz do smaku i zmniejszyć ogień z powrotem do gotować. Gotować, odsłonięte, przez 40 minut, aż mieszanina stanie się konsystencja ragu, dostosowując Wilgotność z nieco więcej wina lub oliwy z oliwek w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Upuść gnocchi we wrzącej wodzie i gotuj, aż będą płynąć agresywnie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Odcedzić gnocchi, rezerwując wodę do gotowania, i dodać je do patelni z ragu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodać trochę wody do gotowania, jeśli sos jest zbyt gęsty. Wrzucić na średnim ogniu 30 sekund, a następnie podawać natychmiast w 4 rozgrzanych miseczkach makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Gotuj całe ziemniaki, aż będą miękkie (około 45 minut). Jeszcze ciepłe, obrać i przejść przez młyn warzywny na czystą deskę makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Ustaw 6 litrów wody do zagotowania w dużym garnku do spaghetti. Ustaw kąpiel lodową z 6 szklankami lodu i 6 szklankami wody w pobliżu wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Zrobić dobrze w środku ziemniaków i posypać mąką, używając całej mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
12
Jajko i sól umieścić na środku dobrze i za pomocą widelca, wymieszać z mąką i ziemniakami, tak jak zrobić normalny makaron. Po wymieszaniu jajka należy połączyć ciasto, delikatnie ugniatając, aż uformuje się kulka. Ugniataj delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka będzie sucha w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
13
Roll baseball wielkości kulki ciasta na kołki o średnicy 3/4 cala i pokroić kołki na 1-calowe długie kawałki. Przesuń kawałki z widelca lub wklęsłej strony tarki do sera, aż kołek zostanie zakończony. Wrzuć te kawałki do wrzącej wody i gotuj, aż będą unosić się (około 2 minut). W międzyczasie kontynuuj z pozostałym ciastem, formując kołki, przecinając na 1-calowe kawałki i odrywając widelec. Gdy gnocchi unosi się na wierzch wrzącej wody, usuń je do lodowej kąpieli. Kontynuuj, aż wszystkie zostaną schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
14
Odstawić na kilka minut w wannie i odsączyć z lodu i wody. Wymieszać z 1/2 szklanki oleju rzepakowego i przechowywać w lodówce do 48 godzin, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 1 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn