Gnocchi al Ragu di Seppie (pierogi ziemniaczane z mątwą Ragu)

Przepis Gnocchi al Ragu di Seppie (pierogi ziemniaczane z Mątwy Ragu) jest gotowy w około 2 godziny i 1 minutę i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1069 kalorii, 52g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 8,02 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Chrupiące ziemniaczane Gnocchi z Pastrami Ragu, oraz Słodkie ziemniaczane Gnocchi z Ragu wieprzowym.
Instrukcje
Przygotuj gnocchi zgodnie z przepisem i trzymaj w oleju, aż będziesz gotowy do gotowania.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i cebulę i pot 6 minut, aż miękkie i półprzezroczyste.
Dodać tymianek i mątwy i zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Gotować, regularnie mieszając, jeszcze przez 5 minut.
Dodać wino i sól i pieprz do smaku i zmniejszyć ogień z powrotem do gotować. Gotować, odsłonięte, przez 40 minut, aż mieszanina stanie się konsystencja ragu, dostosowując Wilgotność z nieco więcej wina lub oliwy z oliwek w razie potrzeby.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Upuść gnocchi we wrzącej wodzie i gotuj, aż będą płynąć agresywnie, o 2 protokół.
Odcedzić gnocchi, rezerwując wodę do gotowania, i dodać je do patelni z ragu.
Dodać trochę wody do gotowania, jeśli sos jest zbyt gęsty. Wrzucić na średnim ogniu 30 sekund, a następnie podawać natychmiast w 4 rozgrzanych miseczkach makaronu.
Gotuj całe ziemniaki, aż będą miękkie (około 45 minut). Jeszcze ciepłe, obrać i przejść przez młyn warzywny na czystą deskę makaronu.
Ustaw 6 litrów wody do zagotowania w dużym garnku do spaghetti. Ustaw kąpiel lodową z 6 szklankami lodu i 6 szklankami wody w pobliżu wrzącej wody.
Zrobić dobrze w środku ziemniaków i posypać mąką, używając całej mąki.
Jajko i sól umieścić na środku dobrze i za pomocą widelca, wymieszać z mąką i ziemniakami, tak jak zrobić normalny makaron. Po wymieszaniu jajka należy połączyć ciasto, delikatnie ugniatając, aż uformuje się kulka. Ugniataj delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka będzie sucha w dotyku.
Roll baseball wielkości kulki ciasta na kołki o średnicy 3/4 cala i pokroić kołki na 1-calowe długie kawałki. Przesuń kawałki z widelca lub wklęsłej strony tarki do sera, aż kołek zostanie zakończony. Wrzuć te kawałki do wrzącej wody i gotuj, aż będą unosić się (około 2 minut). W międzyczasie kontynuuj z pozostałym ciastem, formując kołki, przecinając na 1-calowe kawałki i odrywając widelec. Gdy gnocchi unosi się na wierzch wrzącej wody, usuń je do lodowej kąpieli. Kontynuuj, aż wszystkie zostaną schłodzone.
Odstawić na kilka minut w wannie i odsączyć z lodu i wody. Wymieszać z 1/2 szklanki oleju rzepakowego i przechowywać w lodówce do 48 godzin, aż będzie gotowy do podania.