Glazurowany pasztet mięsny
Glazed Meat Loaf wymaga około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Za 38 centów za porcję otrzymujesz przystawkę dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 189 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga ketchupu, soli, marchewek i krakersów. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Banana Coconut Loaf With Tibetan Goji Berries , Blueberry Chia-Poppy Seed Loaf - Gluten and Dairy Free i Blueberry Loaf .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajka, mleko, ser, krakersy, marchewki, cebulę, sól, czosnek w proszku i pieprz. Rozdrobnij wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj. Uformuj bochenek.
Umieścić w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 50 minut.
Do polewy w małym rondelku zagotuj brązowy cukier, ketchup i musztardę. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu podgrzania. Nałóż łyżką na pieczeń mięsną.
Piecz przez kolejne 10–15 minut lub do momentu, aż mięso straci różowy kolor i termometr do mięsa wskaże 160°.
Odcedź; odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.