Glazurowany Chleb Dyniowy Żurawinowy
Przepis na Chleb dyniowy z glazurą żurawinową można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis serwuje 32 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 162 kalorie, 3 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Ten przepis z Taste of Home wymaga przyprawy do ciasta dyniowego, sody oczyszczonej, oleju roślinnego i cukru. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Chleb żurawinowy w glazurze pomarańczowej, Ciasto kawowe z dynią w glazurze klonowej i Chleb ze słodkich ziemniaków w glazurze żurawinowej.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, przyprawę do ciasta, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce połącz sos żurawinowy, dynię, orzechy pekan, olej i jajka; wmieszać do suchych składników i dobrze wymieszać.
Wlać do dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5 cali patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 65 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Schłodzić przez 10 minut; wyjąć z foremek na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Połączyć składniki glazury; posmarować bochenki.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania z dyniowego chleba. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Riesling SA Prum Essence z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![SA Prum Esencja Riesling]()
SA Prum Esencja Riesling
Kolor blado złoty. Aromatyczny, o zapachu moreli i brzoskwini. Wytrawne o aromatach świeżych owoców doskonale zrównoważone pikantną kwasowością i mineralnym charakterem. Ciesz się samo lub z szeroką gamą lekkich przekąsek i dań z owoców morza.