Ginger Cranberry Pinwheels
Imbir żurawina Wiatraczek może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 25 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 186 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, cukiernicy ' cukier, woda, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Żurawinowy Indyk Pinwheels, Feta Żurawinowa, oraz Żurawinowo-Pomarańczowy Wiatraczek.
Instrukcje
W dużej misce, śmietana masło, ser i cukier, aż lekkie i puszyste. Stopniowo ubić w mące i dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
W dużym rondlu doprowadzić 1/2 szklanki żurawiny, cukru i wody do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 5-6 minut lub aż jagody pop.
Zdjąć z ognia; wymieszać z marmoladą i imbirem. Odstawić.
Podziel ciasto na pół. Na posmarowanej mąką powierzchni, zwiń każdą porcję w 16-calowy. x 12-po. prostokąt.
Odstawić na 20 minut. Ostrym nożem lub kółkiem do ciasta pokroić ciasto na 4-in. kwadraty.
Miejsce 3. na lekko nasmarowanych blachach do pieczenia.
Łyżka 1 łyżeczka nadzienia do środka każdego kwadratu.
Przeciąć ciasto z każdego rogu kwadratu w ciągu 1/2 cala. centrum. Złóż naprzemienne punkty do każdego środka, tworząc wiatraczek; delikatnie uszczypnij w środku, aby uszczelnić. Delikatnie wciśnij całą żurawinę w środku każdej z nich.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do lekko rumiane wokół krawędzi.
Wyjąć do stojaków z drutu w celu ostygnięcia. Pył z cukrem cukierniczym.