Gin & Tonic sorbet
Gin & Tonic sorbet to bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 288 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz sok z cytryny, tonizującą wodę, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 435 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 2%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grejpfrut-trawa cytrynowa-Limonka napar z Ginem i koktajlem Gin & Tonic, Gin z tonikiem, oraz Tarty z ginem i tonikiem.
Instrukcje
Umieścić cukier na patelni z 400 ml wody i ogrzać na małym ogniu, aż się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować przez 1 min.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Wlać tonik do miski, dodać syrop cukrowy, a następnie schłodzić w lodówce do wystygnięcia.
Gdy tonic mix jest zimny, dodać gin, skórki z limonki i cytryny oraz sok, i wlać do pojemnika, a następnie zamrozić, aż tylko zamrożone zajmie to około 2 godzin.
Wyjmij zamrożony sorbet z zamrażarki i rozbij widelcem. Spienić białka widelcem, a następnie dodać zarówno do robota kuchennego i pulse, aby blitz razem zrobić to szybko, aby faktycznie nie zacząć topić.
Wlać mieszankę z powrotem do pojemnika i zamrozić do uzyskania stałej masy. Zamrozić dodatkowe plastry cytryn i limonek na tacy, aż staną się solidne.
Sorbet podawaj w szklankach lub miseczkach posypanych plasterkami cytryny i limonki